Live

Live όλες οι εξελίξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν χαράζουν τις στρατηγικές τους, μετά την απόπειρα δολοφονίας στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών

Live όλες οι εξελίξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Associated Press
1'

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ερευνούμε αυτήν την απόπειρα δολοφονίας αλλά την θεωρούμε επίσης πιθανή ενέργεια εγχώρια τρομοκρατίας», είπε ο πράκτορας Μπόμπι Γουέλς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο 20χρονος δράστης Τόμας Μάθιου Κρουκς άνοιξε πυρ από απόσταση περίπου 150 μέτρων, έξω από την περίμετρο ασφαλείας της προεκλογικής συγκέντρωσης του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών.

Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας. Σύμφωνα με το πρακτορείο AP βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή βομβών τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του υπόπτου. Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Μιλγουόκι, προκειμένου να λάβει μέρος στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπου θα του δοθεί και επίσημα το χρίσμα για να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα στο οποίο επισήμανε πως «η πολιτική δεν είναι πεδίο μάχης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή