Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα ο Μπάιντεν, υποψήφια η Χάρις

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν, υπό την ασφυχτική πίεση των περισσότερων στελεχών των Δημοκρατικών, να ανακοινώνει τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, την παραίτησή του από υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.
AP.
3'

«Αυτό είναι το καλύτερο για το κόμμα μου και τη χώρα». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έτσι υπέκυψε στις σφοδρές πιέσεις, εντός και εκτός των Δημοκρατικών, να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς έπειτα κι από το αποτυχημένο για τον ίδιο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πια κάτι παραπάνω από έκδηλο ότι θα είχε λιγοστές ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές.

Ο ίδιος, προκρίνει την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών για τη θέση του.

Στο μήνυμά του στο Χ που ανακοίνωσε την απόφασή του, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει:

«Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο ως έθνος. Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο. Έχουμε κάνει ιστορικές επενδύσεις στο να ξαναχτίσουμε το έθνος μας, μειώνοντας το κόστος των φαρμάκων και διευρύνοντας σε αριθμό ρεκόρ τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα υγείας για τους Αμερικανούς.

Παρέχουμε την απαιτούμενη φροντίδα σε 1 εκατομμύριο βετεράνους που έχουν εκτεθεί σε τοξικές ουσίες. Περάσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια περί όπλων. Ορίσαμε την πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα σε ανώτατο δικαστήριο και περάσαμε τους πιο σημαντικούς νόμους για την κλιματική αλλαγή.

Οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση να ηγηθεί από ότι είναι σήμερα. Τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς τον αμερικανικό λαό. Μαζί υπερκεράσαμε την πανδημία και τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη μεγάλη ύφεση. Έχουμε προστατέψει και διατηρήσει τη δημοκρατία μας. Έχουμε αναζωογονήσει και ενδυναμώσει τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο.

Ήταν η μεγαλύτερη τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας κι ενώ ήταν η πρόθεση μου να επιδιώξω μια επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων ως πρόεδρος για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας μου.

Θα μιλήσω στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξηγήσω την απόφασή μου. Για τώρα εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για αυτούς που δούλεψαν τόσο σκληρά για την επανεκλογή μου. Ευχαριστώ την Καμάλα Χάρις που ήταν εξαιρετική συνεργάτιδα και να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχει τίποτα για την Αμερική που δεν μπορεί να το κάνει, όταν είμαστε ενωμένοι. Πρέπει απλά να θυμόμαστε ότι είμαστε οι ΗΠΑ».

00:48
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο Χάντερ Μπάιντεν ευχαριστεί και επαινεί τον πατέρα του

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, αντέδρασε στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν του να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα για την προεδρία λέγοντας ότι κοιτούσε τον πατέρα του «με δέος» για όλη του τη ζωή.

«Για μια ζωή τον έχω δει να απορροφά τον πόνο αμέτρητων καθημερινών Αμερικανών στους οποίους έδωσε τον προσωπικό του αριθμό τηλεφώνου, επειδή ήθελε να τον καλούν όταν υπέφεραν. Όταν οι τελευταίες τους ελπίδες γλιστρούσαν από τα χέρια τους», είπε ο Χάντερ Μπάιντεν.

«Είμαι τόσο τυχερός κάθε βράδυ που μπορώ και του λέω ότι τον αγαπώ και τον ευχαριστώ. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να με ακολουθήσουν απόψε και να κάνουν το ίδιο. Ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε. Σε αγαπώ, μπαμπά», κατέληξε ο Χάντερ Μπάιντεν.

00:35
Γιάννης Φιλιππάκος

Τον σεβασμό του στον Μπάιντεν εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Σολτς

Τον σεβασμό του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, κάνοντας λόγο για «φίλο» του, ο οποίος «πέτυχε πολλά για τη χώρα του, την Ευρώπη και τον κόσμο».

«Ο φίλος μου πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει πετύχει πολλά: για την χώρα του, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Χάρη σε αυτόν, η διατλαντική συνεργασία είναι στενή, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και οι ΗΠΑ είναι για εμάς καλός και αξιόπιστος εταίρος. Η απόφασή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος αξίζει αναγνώρισης», ανέφερε ο καγκελάριος μέσω Χ.

00:18
Ιωάννης Νικηφοράκης

«Ο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του», επιμένει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι ο Τζο Μπάιντεν «ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη θητεία του», όταν ερωτήθη για ορισμένους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου που τον καλούν να παραιτηθεί από την προεδρία. Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε στην αρχική του τοποθέτηση ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του.

23:59
Ιωάννης Νικηφοράκης

Ρόμπερτ Κένεντι: Τίθεται κατά του χρίσματος και υπέρ των ανοικτών διαδικασιών στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι ο νεότερος απηύθυνε έκκληση στους Δημοκρατικούς για «ανοιχτή διαδικασία» από την οποία θα κριθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί απέναντι από τον Ντόναλντ Τράμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ακόμη, τόνισε πως «αν ο Μπάιντεν είχε αποσυρθεί εξαρχής, δεν θα είχα αναγκασθεί να φύγω από το Δημοκρατικό Κόμμα».

Περίπου στις 00:00, ο Κένεντι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του. «Οι αδυναμίες του Μπάιντεν ήταν εμφανείς από την αρχή σε κάθε αμερόληπτο πολίτη. », τόνισε στην αρχή της αποψινής του δημοσίευσης (21/07).

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κάμαλα Χάρις και τις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέου υποψηφίου, υπογράμμισε πως «πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι οι ελίτ του Δημοκρατικού Κόμματος πρόκειται να αρχίσουν ξανά τη διαδικασία ανάδειξης του νέου υποψηφίου για να βάλουν μία αντιδημοφιλή Αντιπρόεδρο στη θέση του Προέδρου Μπάιντεν».

«Καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα να επιστρέψει στην παραδοσιακή του δέσμευση στη Δημοκρατία και να φερθεί παραδειγματικά με μία ανοιχτή διαδικασία. Αντί να χρίσει μία υποψήφια που έχει επιλεγεί από τις ελίτ των Δημοκρατικών, το κόμμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ουδέτερες δημοσκοπήσεις για να εντοπίσει τον υποψήφιο που μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι θα πρέπει να επιλέξουν έναν υποψήφιο με βάση αυτά τα κριτήρια», ολοκλήρωσε.

23:45
Ιωάννης Νικηφοράκης

Κάμαλα Χάρις: Ποιον θα επιλέξει για αντιπρόεδρο – Τα ονόματα που «παίζουν»

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται αναφορικά με το πρόσωπο που θα ορίσει ως Αντιπρόεδρο. Μάλιστα, ήδη τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έχουν αρχίσει την ονοματολογία.

Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ο Τζος Σάπιρο της Πενσυλβάνιας, ο Ρόι Κούπερ της Βόρειας Καρολίνας, η Γκρέτσεν Γουτίμερ του Μίσιγκαν και ο Υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μπάιντεν, Πιτ Μπούτιτζετζ.

23:21
Ιωάννης Νικηφοράκης

Η Χάρις φόρεσε το «δαχτυλίδι» του Μπάιντεν: «Θα νικήσουμε»

Ενόσω έχουν ήδη αρχίσει οι… ζυμώσεις στον κύκλο των Δημοκρατικών για τη διαδοχή Μπάιντεν, μετά την αποψινή (21/07) ανακοίνωση πως αποσύρεται από την προεδρική κούρσα, η Αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει την υποστήριξη του επικεφαλής του κράτους, υπογράμμισε πως «θα νικήσουμε», επιβεβαιώνοντας ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του επικεφαλής της παράταξης.

«Η πρόθεση είναι να κερδίσω αυτήν την υποψηφιότητα. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα –και το έθνος μας– για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και την ακραία ατζέντα του, το Project 2025», ανέφερε. Ακόμη, επαίνεσε τον Μπάιντεν για την «εξαιρετική του ηγεσία» ως Προέδρου.

23:05
Ιωάννης Νικηφοράκης

Το πρώτο μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα για την απόσυρση Μπάιντεν

Δίχως να εκφράσει υποστήριξη σε κάποιον υποψήφιο –εξέλιξη που «φουντώνει» τις φήμες περί υποψηφιότητας της συζύγου του, Μισέλ, για το χρίσμα των Δημοκρατικών– ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, επαίνεσε ως «πατριώτη ανώτερης τάξεως» τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε απόψε (21/07) πως αποσύρεται από την προεδρική κούρσα.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Προέδρους της Αμερικής, καθώς και ένας αγαπημένος φίλος και συνεργάτης. Σήμερα, μας υπενθύμισαν επίσης –και πάλι– ότι είναι πατριώτης ανώτερης τάξεως», επεσήμανε σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

22:49
Ιωάννης Νικηφοράκης

Η ονοματολογία «φουντώνει» για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών

Πέραν της Κάμαλα Χάρις και Κυβερνητών όπως ο Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνιας, η Γκρέτσεν Γουτίμερ του Μίσιγκαν και ο Τζος Σάπιρο της Πενσυλβάνιας, νέα ονόματα προκύπτουν για τη διαδοχή του Τζο Μπάιντεν στο αξίωμα του επικεφαλής των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλα ονόματα – «κλειδιά» είναι εκείνα των Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ (Κυβερνήτης του Ιλινόι) και Πιτ Μπούτιτζετζ (Υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μπάιντεν).

Ακόμη, στο «κάδρο» υπάρχουν: ο Κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, ο Κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ, οι Γερουσιαστές Έιμι Κλόμπουσαρ, Κόρι Μπούκερ (είχαν θέσει υποψηφιότητα και στο παρελθόν) και Ράφαελ Γουόρνοκ, σύμφωνα με ανάλυση του BBC.

22:35
Ιωάννης Νικηφοράκης

Το ζεύγος Κλίντον υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποτέλεσε την πολιτική αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, εξέφρασαν στήριξη στην Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να την υποστηρίξουμε. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε την Κάμαλα Χάρις και να παλέψουμε με όσα μέσα έχουμε διαθέσιμα, προκειμένου να την εκλέξουμε».

22:24
Ιωάννης Νικηφοράκης

«Θα ακολουθήσει διαφανής διαδικασία» για τη διαδοχή Μπάιντεν, τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Δημοκρατικών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Δημοκρατικών, Τζέιμι Χάρισον, μίλησε για τη διάδοχη κατάσταση στο κόμμα και το πρόσωπο το οποίο θα λάβει το χρίσμα, εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, αν και πρωτοφανές, είναι ξεκάθαρο. Τις επόμενες ημέρες, το κόμμα θα προχωρήσει σε μία διαφανή διαδικασία για την εκλογή υποψηφίου, ο οποίος θα μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Νοέμβριο.

Αυτή η διαδικασία θα διέπεται από καθιερωμένους κανόνες και τις διαδικασίες του κόμματος. Οι εκπρόσωποι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη τους για την ταχεία ανάδειξη ενός υποψηφίου».

22:11
Ιωάννης Νικηφοράκης

Ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά την παραίτηση Μπάιντεν από την προεδρία

Σε μία πρώτη αντίδραση μετά την απόσυρση Μπάιντεν από τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), Μάικ Τζόνσον, κάλεσε τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να παραιτηθεί, επισημαίνοντας πως «εάν δεν είναι ικανός να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος, δεν είναι ικανός να υπηρετήσει το αξίωμα».

Πάντως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Μπάιντεν ανέφερε πως σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία του.

22:02
Σωτήρης Σκουλούδης

Η ανάρτηση της εγγονής του Μπάιντεν

«Είμαι μόνο περήφανη σήμερα για του παππού μου, τον Πρόεδρό μας, τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπηρέτησε τη χώρα μας με όλη του την ψυχή και με απαράμιλλη διάκριση. Όχι μόνο υπήρξε -και θα συνεχίσει να είναι- ο πιο αποτελεσματικός πρόεδρος της ζωής μας, αλλά πιθανότατα έχει ήδη εδραιωθεί ως ο πιο αποτελεσματικός και επιδραστικός δημόσιος λειτουργός στην ιστορία του έθνους μας.

Βρέθηκε στο επίκεντρο και είχε ουσιαστικό αντίκτυπο σε κάθε σημαντικό ζήτημα που αντιμετώπισε η χώρα μας και ο κόσμος εδώ και 50 χρόνια. Ο κόσμος μας είναι σήμερα καλύτερος με πολλούς τρόπους χάρη σε αυτόν. Στους Αμερικανούς που πάντα τον υποστήριζαν, διατηρήστε την πίστη σας. Πάντα θα έχει τη δική μας», έγραψε σε ανάρτησή της η εγγονή του Αμερικανού προέδρου.

21:57
Ιωάννης Νικηφοράκης

Παραίτηση Μπάιντεν: Το τοπίο για τη διάδοχη κατάσταση – Ποια ονόματα έχουν «τεθεί» στο τραπέζι

Οι Δημοκρατικοί, μετά την απόσυρση Μπάιντεν από διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αναζητούν νέο υποψήφιο.

Πέραν της Αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, την οποία ενθαρρύνει για το χρίσμα, από τις προηγούμενες μέρες έχουν «τεθεί» στο τραπέζι κι άλλα ονόματα σημαντικών πολιτικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους Δημοκρατικούς προς τις εκλογές.

Μεταξύ τους είναι Κυβερνήτες όπως ο Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνιας, η Γκρέτσεν Γουτίμερ του Μίσιγκαν και ο Τζος Σάπιρο της Πενσυλβάνιας.

21:48
Σωτήρης Σκουλούδης

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία επαινεί τον Μπάιντεν ως «έναν μεγάλο πατριώτη»

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ επαίνεσε τον Τζο Μπάιντεν χαιρετίζοντας «έναν μεγάλο πατριώτη» μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για μια νέα προεδρική θητεία.

«Η απόφασή του προφανώς δεν ήταν εύκολη, αλλά έβαλε για άλλη μια φορά τη χώρα του, το κόμμα του και το μέλλον μας πάνω από όλα», τόνισε ο Σούμερ.

«Τζο, αυτή η μέρα δείχνει ότι είσαι μεγάλος πατριώτης», τόνισε.

21:47
Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Μπάιντεν άλλαξε γνώμη ξαφνικά μέσα στο σαββατοκύριακο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μέχρι χθες βράδυ σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά σήμερα το απόγευμα ενημέρωσε υψηλόβαθμους συνεργάτες του ότι αποσύρεται, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.

«Χθες βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατανομαστεί. «Γύρω στις 1.45 μμ σήμερα (τοπική ώρα): ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».

Η απόφαση αιφνιδίασε πολλά μέλη του προσωπικού στον Λευκό Οίκο, με αρκετούς να εκφράζουν την έκπληξή τους που ο πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση αυτή ενώ αναρρώνει από Covid στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

Μερικές ώρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκστρατεία του Μπάιντεν ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί.

21:35
Σωτήρης Σκουλούδης

Και τώρα τι; – Το επόμενο βήμα των Δημοκρατικών

Πλέον, είναι πιθανό το κόμμα των Δημοκρατικών να ψηφίσει για να αλλάξει οιονδήποτε από τους κανόνες γύρω από την αντικατάσταση υποψηφίων. Προχθές (19/07), το τηλεοπτικό δίκτυο NBC παρουσίασε γράφημα για τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Μπάιντεν τερμάτιζε την υποψηφιότητα.

Στην πρώτη περίπτωση, οι περισσότεροι από 3.900 δεσμευμένοι αντιπρόσωποι συναντώνται στο συνέδριο και προχωρούν στην πρώτη τους ψηφοφορία.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής συναντά τους Δημοκρατικούς ηγέτες του Κογκρέσου και τους ηγέτες της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών για να προτείνουν έναν αντικαταστάτη. Η πλήρης Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή ψηφίζει αυτήν την αντικατάσταση.

Αφού ο Μπάιντεν αποχώρησε πριν από τη 19η Αυγούστου, ημέρα της προγραμματισμένης κρίσιμης συνεδρίασης του κόμματος, μεμονωμένοι εκπρόσωποι θα κληθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος στο βήμα του Συνεδρίου (ή κατά τη διάρκεια εικονικής ψηφοφορίας). Ως εκ τούτου, οι υποστηρικτές του είναι σε μεγάλο βαθμό οι υπεύθυνοι για την επιλογή του αντικαταστάτη του.

21:25
Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Τζο Μπάιντεν ενθαρρύνει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Την Καμάλα Χάρις προκρίνει ο Τζο Μπάιντεν, για να αναλάβει τη θέση του, ως υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών.

21:24
Σωτήρης Σκουλούδης

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για την απόσυρση του Μπάιντεν

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN λίγα λεπτά αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα του 2024, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον Μπάιντεν "ως ο χειρότερος πρόεδρος μακράν στην ιστορία της χώρας μας".

Αν και δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο Τραμπ είπε ότι πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί από ό,τι θα ήταν ο Μπάιντεν.

Σχετικές ειδήσεις