Live

Live Blog: Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή - Φόβος οτι πλησιάζει η χερσαία επίθεση στον Λίβανο

Το Ισραήλ σφυροκοπάει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο σε μία σειρά από αεροπορικές επιδρομές που άφησαν πίσω σχεδόν 500 νεκρούς, ανάμεσά τους και 35 παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της επιχείρησής του στον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση 

Live Blog: Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή - Φόβος οτι πλησιάζει η χερσαία επίθεση στον Λίβανο
AP Photo
1'

Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 492 ανθρώπων, ανάμεσά τους 35 παιδιά, και τον τραυματισμό ακόμα 1.645 σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, η οποία έζησε την πιο αιματηρή ημέρα του σχεδόν ενός χρόνου ανταλλαγών πυρών στα σύνορα, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ απαντάει με σποραδικές ρίψεις ρουκετών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «ανησυχεί πολύ σοβαρά» για τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στο νότιο και στο ανατολικό Λίβανο. Η διεθνής κοινότητα φοβάται ολοένα πιο έντονα πως η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισχυρό κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, θα οδηγήσει σε περιφερειακή ανάφλεξη.

Στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό ανακοίνωσε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) πως το Παρίσι θα ζητήσει έκτακτη «σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Λίβανο εντός της εβδομάδας».

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, στην επιχείρηση που βαφτίστηκε «Northern Arrows» («βέλη του βορρά») χτυπήθηκαν «περίπου 1.600» θέσεις των «τρομοκρατών» στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα, ανάμεσά τους «εκατοντάδες στόχοι» που χτυπήθηκαν «τις τελευταίες ώρες».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή