Live

LIVE BLOG: «Ώρα μηδέν» στη Μέση Ανατολή – Ισραηλινά μαχητικά ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πρώτη φάση αντιποίνων κατά της Τεχεράνης για την επίθεση της Τρίτης (01/05), με μαχητικά αεροσκάφη να έχουν λάβει εντολή προετοιμασίας προκειμένου να «χτυπήσουν» το Ιράν. Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Newsbomb.gr.

LIVE BLOG: «Ώρα μηδέν» στη Μέση Ανατολή – Ισραηλινά μαχητικά ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν
AP.
1'

Η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να «φλέγεται». Το Ισραήλ φαίνεται ότι προχωρά απόψε (05/10) το πλάνο αντιποίνων εναντίον του Ιράν, ως «απάντηση» για την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις της Ισραηλινής αεροπορίας σε Ιρανικές θέσεις στην Ανατολική Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζόρ, που ίσως σχετίζονται με την ιρανική αεράμυνα.

Σε διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε ότι «έχουμε το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνόμαστε και να απαντάμε σε τέτοιες επιθέσεις. Αυτό πρόκειται να κάνουμε».

«Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μία τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα το πράξει αυτό. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του και να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις κι αυτό πρόκειται να κάνουμε, υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή