Βουλγαρία: Επ΄αόριστον αποκλεισμός του Ζλάτογκραντ από βούλγαρους οδηγούς

Σε αντι-μπλόκο στη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησαν σήμερα Βούλγαροι οδηγοί ως «απάντηση» στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.
Βουλγαρία: Επ΄αόριστον αποκλεισμός του Ζλάτογκραντ από βούλγαρους οδηγούς
1'

Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, πρόκειται για επ' αόριστον αποκλεισμό της συγκεκριμένης συνοριακής διάβασης.

Ο Άσεν Βουζελίεφ από την Ένωση Διεθνών Μεταφορέων (UIC) δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών δεν θα σταματήσουν όσο συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.

Ήδη, σύμφωνα με το BTA, έχει σχηματιστεί ουρά αυτοκινήτων στη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ.

Σύμφωνα με τον Βουζελίεφ, οι Βούλγαροι μεταφορείς έχουν υποστεί -μέχρι στιγμής- ζημιές άνω των δέκα εκατ. λέβα (περίπου 5 εκατ. ευρώ) εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος του Ζλάτογκραντ Μίροσλαβ Γιάντσεφ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος του Ζλάτογκραντ ενημερώθηκε με επιστολή της UIC για τη διαμαρτυρία, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί επ' αόριστον έως ότου «απελευθερωθούν» οι δρόμοι από ελληνικής πλευράς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί