Μακελειό στις ΗΠΑ: Θανατική ποινή για τους δράστες των δύο δολοφονικών επιθέσεων ζητά ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, προκαλούν σοκ οι δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας του Ελ Πάσο για τους λόγους που επελέγη το Walmart στο μακελειό.
Μακελειό στις ΗΠΑ: Θανατική ποινή για τους δράστες των δύο δολοφονικών επιθέσεων ζητά ο Τραμπ
Πηγή: AP Images
2'

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε σήμερα υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων, στον απόηχο των δύο μακελειών που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο.

Διάγγελμα Τραμπ για μέτρα για τη βία

Στο μεταξύ, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά τις δυο πολύνεκρες επιθέσεις στο Ελ Πάσο και το Ντέιτον, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε ανακοινώσεις για την λήψη μέτρων ώστε «να τερματιστεί η βία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Την ίδια ώρα το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, καταλογίζοντας ουσιαστικά στον Τραμπ “ηθική αυτουργία” λόγω της πολιτικής του φρασεολογίας και φιλοσοφίας. Κατηγόρησε και τα ΜΜΕ Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι συνέβαλαν «πολύ», διαδίδοντας «ψευδείς ειδήσεις», στον «θυμό και την οργή» στις ΗΠΑ στον απόηχο των δύο πολύνεκρων επιθέσεων σε Τέξας και Οχάιο, που προκάλεσαν τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Τους «γάζωσε» επειδή πείναγε!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της αστυνομίας του Τέξας για την πολύνεκρη επίθεση στο κατάστημα Walmart του Ελ Πάσο, που στοίχισε την ζωή σε 22 ανθρώπους.

Την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο δράστης, ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους, οδηγούσε για περίπου δέκα ώρες πριν φτάσει στο σημείο της επίθεσης. Είχε ξεκινήσει από το Ντάλας, όπου έμενε με τους παππούδες του και ο λόγος που σταμάτησε στο συγκεκριμένο κατάστημα ήταν γιατί... είχε πεινάσει!

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο Γκρεγκ Άλεν, δήλωσε την Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης είχε χαθεί προηγουμένος σε μια γειτονιά της πόλης, για να καταλήξει τελικά στο Walmart «γιατί, από όσο καταλαβαίνουμε, είχε πεινάσει».

Ο Κρούσιους είχε ξεκινήσει από την πόλη καταγωγής του, το Άλεν του Ντάλας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Παράθυρο» εξόδου για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή