Πτωτική πορεία για τη δημοτικότητα του Πούτιν

Στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς έχει πέσει το ποσοστό της δημοτικότητας του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πτωτική πορεία για τη δημοτικότητα του Πούτιν
1'

Το γεγονός αυτό προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα αφού το κυβερνών κόμμα του υπέστη σημαντικό πλήγμα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 12ετούς διακυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κρατικής εταιρίας VTsIOM, που διενεργήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 51% των ρώσων εγκρίνει το έργο του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση στις 28 και 29 Νοεμβρίου ήταν 61% και τον περασμένο Ιανουάριο 68%.

Ακόμη, η δημοσκόπηση της VTsIOM έδειξε ότι στις προεδρικές εκλογές θα τον ψηφίσει το 42%. Ακολουθεί ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 11%. Από τους ερωτηθέντες το 11% απάντησαν ότι δεν θα ψηφίσουν καθόλου και το 15% ήταν αναποφάσιστοι.

Τέλος, από την δημοσκόπηση της VTsIOM προκύπτει ότι μειώθηκε σημαντικά και το ποσοστό δημοτικότητας του Μεντβέντεφ, στο 51% (10-11 Δεκεμβρίου) από 60% (28-29 Νοεμβρίου) και 66% τον περασμένο Ιανουάριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή