Ομπάμα: «Ώρα επιβεβαίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κύρωσε το νομοσχέδιο για τη δίμηνη παράταση της περικοπής του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αμέσως μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο.

Ομπάμα: «Ώρα επιβεβαίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης»
1'

Σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «απομένει να γίνει περισσότερη δουλειά σχετικά με το ζήτημα της φορολογίας», ενώ επισήμανε συγχρόνως ότι η παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί για τη μεσαία εισοδηματική τάξη «ώρα επιβεβαίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης».

«Χάρη στη διακομματική συμφωνία στο νομοσχέδιο, οι Αμερικανοί πολίτες που εργάζονται θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φορο-μειώσεων, τις οποίες υπολογίζω προσωπικά στα χίλια δολάρια ανά νοικοκυριό», είπε ο Ομπάμα.

«Όταν ξανασυνεδριάσει μετά τις διακοπές το Κογκρέσο, θέλω να εργαστεί χωρίς να γίνονται δράματα, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να προκύψει και μια νέα παράταση των φορο-μειώσεων ως το τέλος του 2012 για τους εργαζόμενους καθώς επίσης και για τα επιδόματα των ανέργων», υπογράμμισε.

Τέλος, απευθυνόμενος με νόημα στους Αμερικανούς, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: «Δεν μας στείλατε εδώ στην Ουάσινγκτον για κομματικές διαμάχες, ούτε απλά για να γνωρίζετε τον νικητή ή τον ηττημένο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή