«Χρυσή» διάρρηξη στο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας

Περισσότερα από 320 κιλά χρυσού, 20 κιλά ασήμι και 1 κιλό πλατίνα εκλάπησαν από αποθήκη του τελωνείου, στον τερματικό σταθμό 1..
1'

Περισσότερα από 320 κιλά χρυσού, 20 κιλά ασήμι και 1 κιλό πλατίνα εκλάπησαν από αποθήκη του τελωνείου, στον τερματικό σταθμό 1, του αεροδρομίου της Σόφιας. Πρόκειται για ποσότητες που η βουλγαρική αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει τον Αύγουστο του 2010.

"Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, το αυτόματο σύστημα ασφάλειας δεν λειτούργησε, διότι ήταν κλειστό. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο σημείο και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στη βουλγαρική δημόσια τηλεόραση.


Το σύστημα ασφαλείας έκλεισε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα η αίθουσα όπου φυλάσσονταν τα πολύτιμα μέταλλα να παραμείνει αφύλακτη.
Οι διαρρήκτες βρήκαν τον τρόπο να εισέλθουν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και αφού τρύπησαν έναν τοίχο, στη συνέχεια εντόπισαν τα πολύτιμα μέταλλα. Στη συνέχεια σκόρπισαν στο χώρο αλκοόλ, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα, που εκλάπησαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τη βουλγαρική αστυνομία, τον Αύγουστο του 2010, στη διάρκεια της επιχείρησης πάταξης της εγκληματικής ομάδας "The Founders". Έπειτα από τη σύλληψη των μελών της ομάδας, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα πολύτιμα μέταλλα είχαν κλαπεί.

Η αξία των πολύτιμων μετάλλων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια λέβα (οκτώ εκατ. ευρώ).

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των πολύτιμων μετάλλων.