Διέρρευσαν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Παράνομη πρόσβαση στους εξυπηρετητές ισραηλινών ιστοτόπων κατόρθωσαν να επιτύχουν χάκερ οι οποίοι στη συνέχεια υπέκλεψαν τα στοιχεία από χιλιάδες ενεργές πιστωτικές κάρτες στο Ισραήλ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών.

Διέρρευσαν στοιχεία πιστωτικών καρτών
1'


Ο Ντοβ Κότλερ, διευθύνων σύμβουλος της Isracard, θυγατρικής της Τράπεζας Hapoalim, ανέφερε πως πρόκειται για αρχείο που περιέχει 400.000 αριθμούς πιστωτικούς καρτών και εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, ωστόσο η εταιρεία διαβεβαίωσε πως οι περισσότεροι δεν ισχύουν πλέον , είτε είναι άκυροι.

Ισραηλινά Μ.Μ.Ε. ανέφεραν ότι μια οργάνωση που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία επιτέθηκε σε ιστοτόπους στο Ισραήλ και απέσπασε τους αριθμούς.

Ο Κότλερ ανέφερε ότι η Isracard ανέλυσε τις πληροφορίες και διαπίστωσε ότι μόλις 14.000 από τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που κοινοποίησαν οι χάκερ είναι έγκυροι, αναφορικά με τους 6.600 της δικής του εταιρείας.

Μάλιστα κάποιοι από τους κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών χρησιμοποιήθηκαν σε αγορές μέσω Διαδικτύου, ωστόσο ο Κότλερ τόνισε πως η Isracard εμπόδισε τις περαιτέρω συναλλαγές και διαβεβαίωσε ότι οι πελάτες της οι οποίοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια