Κατηγορίες για 37 εμπρησμούς για τον Γερμανό «Νέρωνα»

Δεκάδες είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Χάρι Μπούρκχαρτ, ο οποίος ευθύνεται για 37 εμπρησμούς που σημειώθηκαν σε όλο το Λος Άντζελες, το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς.
1'

Οι εμπρησμοί που προκάλεσε ο 24χρονος δράστης υπολογίζονται σε ζημιές ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ καταζητείται επίσης στη Γερμανία ως ύποπτος ότι έκαψε το σπίτι του.

Ο Μπούρκχαρτ, ο οποίος φρουρείται στενά από τρεις βοηθούς σερίφη, θα κρατηθεί μέχρι να καταβάλει εγγύηση 2,85 εκατομμυρίων δολαρίων.Οι εισαγγελείς ζήτησαν την κράτησή του χωρίς εγγύηση επικαλούμενοι τη γερμανική καταγωγή του και υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα.

Μάλιστα, ο αστυνομικός ερευνητής εμπρησμών Έντουαρντ Νόρντσκογκ δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πάνω από 50 εμπρησμούς έγιναν αργά τη νύχτα.«Η γνώμη μου είναι πως κίνητρο του κατηγορουμένου ήταν η οργή του εναντίον των Αμερικανών και πως βάζοντας τις φωτιές ήθελε να βλάψει και να τρομοκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της πόλης και της κομητείας του Λος Άντζελες», υπογράμμισε ο Νόρντσκογκ.