Κορονοϊός - Ιταλία: Αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία και είχαν εξετασθεί θετικοί στον Covid-19, είναι τα 79,5 έτη και το 70% αυτών είναι άνδρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), το οποίο δημοσιεύει τακτικά τις στατιστικές του.

Κορονοϊός - Ιταλία: Αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων
1'

Από ένα δείγμα 2.003 θανάτων από τον ιό, από τους 2.978 που έχει καταγράψει η χώρα μέχρι σήμερα, 707 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 70-79, 852 στην ηλικιακή ομάδα 80-89 και 198 ήταν άνω των 90 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISS.

«Δεκαεπτά άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, πέθαναν από τον Covid-19. Ειδικότερα, πέντε από αυτούς ήταν κάτω των 40 ετών, όλοι άνδρες, ηλικιών μεταξύ 31 και 39 ετών, με σοβαρές προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις», υπογράμμισε το Ινστιτούτο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Εντοπίζοντας περίπου δέκα από τις πιο συνηθισμένες παθολογίες στους θανόντες, η συχνότερη ήταν η υπέρταση, ο διαβήτης ή η ισχαιμική καρδιοπάθεια, το ISS τόνισε πως το 48,5% των νεκρών υπέφερε από τρεις ή περισσότερες από αυτές τις παθολογίες και το 25,6% από δύο παθολογίες.

Μόλις το 0,8%, τρεις συνολικά, δεν είχε καμία παθολογία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ο μέσος χρόνος μεταξύ της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων και του θανάτου ήταν οκτώ ημέρες, ενώ τα συχνότερα συμπτώματα ήταν ο πυρετός (77% των περιπτώσεων), η δύσπνοια (74%), ενώ ο βήχας (42%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε στον γιατρό και διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Δεν φαντάζεσθε τι αποκαλύφθηκε (pics)

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή