Κορονοϊός: Η κρυφή ζωή των κατοίκων στις στέγες – Δείτε τι κάνουν (pics)
Να ζήσουν, έστω και στις ταράτσες προσπαθούν στις τελευταίες εβδομάδες πολλοί.
Για τον λόγο αυτό ο φωτογράφος, Τζέρεμι Κοέν, άρχισε να καταγράφει τη νέα… κουλτούρα της ταράτσας, που έχει αρχίσει εκφράζεται στις στέγες της Νέας Υόρκης.
Οι κάτοικοι της πόλης μαζεύονται εκεί προκειμένου να χορέψουν και να γυμναστούν.
«Η απομόνωση είναι παράξενη. Είμαι ένας εξωστρεφής τύπος, οπότε το να βρίσκομαι σε καραντίνα σε μικρούς χώρους με κάνει να αναζητώ λίγη ανθρώπινη επαφή», σχολιάζει ο 28χρονος φωτογράφος.
Δείτε την gallery:
Επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τις 15 Μαΐου
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες τις φάσεις επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πολιτεία, ξεκινώντας με πολύ συγκεκριμένους τομείς, όπως την οικοδομή, στις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία.
Ο Κουόμο δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο η καραντίνα στην Πολιτεία λήγει στις 15 Μαΐου. Ο κυβερνήτης είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι περιοχές όπου έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα και διαθέτουν αρκετές ελεύθερες νοσοκομειακές κλίνες μπορεί να ξανανοίξουν μετά την ημερομηνία αυτήν.
Μολονότι δεν έδωσε πολλές διευκρινίσεις, το περίγραμμα που αποκάλυψε ο Κουόμο κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, είναι το πιο λεπτομερές μέχρι σήμερα για το πώς θα αρχίσουν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους. Όπως είπε, κατανοεί τα αισθήματα των διαδηλωτών που ζητούν μια πιο γρήγορη επανεκκίνηση, όμως προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τον ιό. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η ισπανική γρίπη του 1918 ήταν πιο θανατηφόρα κατά το δεύτερο κύμα της.
«Μπορούμε να το κάνουμε για μια σύντομη περίοδο, όχι όμως για πάντα», είπε ο Κουόμο, αναφερόμενος στην εντολή για καραντίνα που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου. «Αλλά η επανέναρξη είναι πιο δύσκολη από το κλείσιμο», πρόσθεσε.
Στην πρώτη φάση μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι η οικοδομή, η μεταποιητική βιομηχανία και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ στην τρίτη μπορεί να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια, οι υπηρεσίες εστίασης γενικότερα και τα ξενοδοχεία. Στην τέταρτη και τελευταία φάση εντάσσονται οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τα σχολεία.
Η κάθε περιοχή θα μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία της αφού ληφθούν υπόψη ορισμένες προϋποθέσεις: ο ρυθμός νέων μολύνσεων, οι διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία, οι δυνατότητες διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων και το αν υπάρχουν αρκετοί «ιχνηλάτες» για να εντοπίζουν τις επαφές των ασθενών. Τα νοσοκομεία θα πρέπει επίσης να έχουν αποθέματα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για 90 ημέρες, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά ελλείψεις, όπως έγινε τον Μάρτιο.
Αν και δεν διευκρίνισε ποιες περιοχές θα ανοίξουν πρώτες, έδειξε ένα σλάιντ όπου ανέφερε τις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Πολιτείας ως «χαμηλού κινδύνου», σε αντίθεση με την πόλη της Νέας Υόρκης και το Λονγκ Άιλαντ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους - Δείτε από πότε