Κολομβία: Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση ανταρτών

Τραγικό θάνατο από τα πυρά ανταρτών βρήκε ένας αστυνομικός στην Κολομβία, έπειτα από επίθεση σε εγκαταστάσεις ραντάρ στην επαρχία Κάουκα.
Κολομβία: Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση ανταρτών
1'

Οι αντάρτες εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και δοχεία γκαζιού στην εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός ο οποίος φρουρούσε το ραντάρ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η επίθεση των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) προκάλεσε καθυστερήσεις σε πτήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας όπως ανακοίνωσε η αρχή πολιτικής αεροπορίας χθες.

Οι επισκευές στο ραντάρ θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθούν, δήλωσε ο Σαντιάγο Κάστρο, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

"Η λύση για να προλάβουμε προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων είναι να τις μετατοπίσουμε", είπε ο Κάστρο. "Δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξουν μειώσεις στις πτήσεις, αλλά θα υπάρξουν καθυστερήσεις".

Οι FARC θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Τόσο οι FARC όσο και η κυβέρνηση Σάντος λένε ότι θέλουν ειρήνη. Ο Σάντος όμως λέει ότι οι αντάρτες πρέπει να το αποδείξουν, να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους τους και να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή