Υπουργός στην Αυστραλία ο Κότσιρας

Την ήττα του παραδέχθηκε σήμερα ο Εργατικός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη...
1'

Την ήττα του παραδέχθηκε σήμερα ο Εργατικός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη Βικτώρια της Ασυτραλίας.

Στις εκλογές του Σαββάτου σημειώθηκε στροφή 6,3% σε βάρος των Εργατικών και έτσι τερματίστηκε η εντεκάχρονη παρουσία τους στην εξουσία

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Συνασπισμός Φιλελεύθερου-Εθνικού Κόμματος συγκεντρώνει 45 έδρες, το Εργατικό κόμμα 42 και μια είναι υπό αμφισβήτηση.

«Τηλεφώνησα στον Τεντ Μπέιλιου και τον συγχάρηκα για τη νίκη του» τόνισε ο Τζον Μπράμπι. Ο
Μπέιλιου αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών την σύνθεση της κυβέρνησής του.

Πιστεύεται ότι μεταξύ αυτών που θα υπουργοποιηθούν θα είναι και ο ομογενής Νίκος Κότσιρας (με ρίζες από τη Μεσσηνία) που θα είναι και ο πρώτος ελληνικής καταγωγής υπουργός με το Φιλελεύθερο κόμμα στη Βικτώρια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βικτώρια, κατά τους αναλυτές, προμηνύει αντίστοιχη ήττα του Εργατικού Κόμματος και στη Νέα Νότια Ουαλία - όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το αποτέλεσμα προκάλεσε την έκπληξη της ομοσπονδιακής Εργατικής κυβέρνησης και θέτει σε κίνδυνο τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμισή της στον τομέα της υγείας.