Επεισόδια στις πρεσβείες της Συρίας σε Λονδίνο και Βερολίνο

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις πρεσβείες της Συρίας σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ.
1'

Πιο έντονα ήταν τα επεισόδια στο Βερολίνο, όπου οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο χώρο της πρεσβείας και στο Λονδίνο, όπου θέλησαν να εισβάλλουν σε αυτές, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, περίπου 20 άνθρωποι πολιόρκησαν την πρεσβεία της Συρίας στο Βερολίνο και προκάλεσαν υλικές ζημιές προτού συλληφθούν και απομακρυνθούν από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές, συριακής καταγωγής ή Σύριοι, εισέβαλαν στο χώρο, κατέστρεψαν έπιπλα σε γραφεία, κρέμασαν σημαία και έγραψαν συνθήματα. Όταν οι αστυνομικοί εισήλθαν στο χώρο, οι διαδηλωτές δεν προέβαλαν αντίσταση, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λήψη στοιχείων.

Εκπρόσωπος του γερμανικοί ΥΠΕΞ καταδίκασε με έντονο τρόπο τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Διαδηλώσεις σε Βρετανία και ΗΠΑ

Στο Λονδίνο, πάνω από 100 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ πέταξαν πέτρες και έσπασαν παράθυρα της πρεσβείας. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν, επειδή προσπάθησαν να μπουν στην πρεσβεία, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ειρηνικές ήταν οι διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον, όπου δεκάδες άνθρωποι φώναζαν το σύνθημα «η Συρία σύντομα θα είναι ελεύθερη».