Απαισιόδοξος ο Λούλα για την κλιματική αλλαγή

Απαισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα, για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του ΟΗΕ για την...
1'

Απαισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα, για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Κανκούν του Μεξικού.

"Η διάσκεψη δεν θα προσφέρει τίποτε. Κανένας ηγέτης μεγάλης χώρας δεν θα προσέλθει, αντ΄αυτών και στην καλύτερη περίπτωση θα έρθουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος, ενώ δεν ξέρουμε εάν θα παραστούν και οι υπουργοί Εξωτερικών. Έτσι λοιπόν δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος", δήλωσε ο κ. Λούλα που και ο ίδιος ακύρωσε τη συμμετοχή του στην διάσκεψη του Κανκούν.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος εξέφρασε παράλληλα και τη λύπη του για την έλλειψη προθυμίας από την πλευρά των πλουσίων χωρών να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα κατά της αποψίλωσης των δασών της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 μείωσε την αποψίλωση του Αμαζονίου κατά 14%, γεγονός που θα της επιτρέψει να πιάσει το στόχο της πέντε χρόνια νωρίτερα απ΄οτι είχε αρχικώς ανακοινώσει, δηλαδή θα μειώσει την καταστροφή του Αμαζονίου έως το 2015 κατά 80%.

"Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και δεν χρειαζόμαστε καμία χάρη για να τις τηρήσουμε. Θα το κάνουμε επειδή αυτό είναι καθήκον μας", δήλωσε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης νοτιοαμερικανικής χώρας.