«Ο Τεντέν στο Κονγκό» θα συνεχίσει να κυκλοφορεί

Δεν θα απαγορευθεί η κυκλοφορία του τεύχους «Ο Τεντέν στο Κονγκό» από το ομώνυμο κόμικ, καθώς η βελγική δικαιοσύνη έκρινε αβάσιμη την αγωγή που είχε καταθέσει Κογκολέζος υπήκοος, ονομάζοντας «ρατσιστικό» το συγκεκριμένο έργο του Ερζέ.

«Ο Τεντέν στο Κονγκό» θα συνεχίσει να κυκλοφορεί
1'

«Το αίτημα κρίθηκε αβάσιμο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο των Βρυξελλών έκρινε πως η βελγική νομοθεσία περί ρατσισμού μπορεί να εφαρμοστεί μόνον εάν υπάρχει μία πρόθεση προκατάληψης», τόνισε ο δικηγόρος Άχμεντ Λ' Χεντίμ, που εκπροσωπούσε τον ενάγοντα Μμπούτου Μοντόντο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία του 2011, ο Μοντόντο, που διαμένει στο Βέλγιο, δήλωσε πως το «Τεντέν στο Κονγκό» είναι ένα «κόμικ ρατσιστικό, το οποίο υπεραμύνεται της αποικιοκρατίας και της ανωτερότητας της λευκής επί της μαύρης φυλής».

Ο Μοντόντο, υπήκοος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, επεδίωκε επί τέσσερα χρόνια την απαγόρευση κυκλοφορίας του τεύχους αυτού, είτε να προστεθεί μία προειδοποιητική επιγραφή ή ένας πρόλογος που θα εξηγεί το ιδεολογικό πλαίσιο της εποχής, όπως συμβαίνει και στην αγγλική έκδοση του κόμικ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, «δεδομένου του ιδεολογικού πλαισίου της εποχής, ο Ερζέ δεν μπορεί να διαπνεόταν από μία τέτοια επιθυμία», τόνισε ο Λ' Χεντίμ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια

08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια