Απαγόρευσαν την είσοδο στον Μουσάραφ
Θεωρώντας τον υπεύθυνο για το παρ' ολίγον ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, οι ινδικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του πρώην πραξικοπηματία στρατηγού και προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ να του χορηγηθεί βίζα για να επισκεφθεί τη χώρα.
Ο Πακιστανός πρώην πρόεδρος στρατηγός εν αποστρατεία είχε προσκληθεί στην Ινδία από οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για να παρακολουθήσει σεμινάρια και να δώσει συνεντεύξεις.
Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδίας είπε ότι η αίτηση για την έκδοση βίζας απορρίφθηκε χωρίς να εξηγήσει τους λόγους• πρόσθεσε πάντως ότι η απόφαση αυτή μπορεί να ανατραπεί από το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Μουσάραφ, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2008, επιχειρεί να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της πατρίδας του και ίδρυσε κόμμα. Γεννημένος στο Νέο Δελχί πριν την κατάτμηση της υποηπείρου, ο στρατηγός πολέμησε εναντίον των ένοπλων δυνάμεων της Ινδίας στις συρράξεις του 1965 και του 1971 και ηγείτο του στρατού του Πακιστάν το 1999 όταν ξέσπασε η σύγκρουση στο Κάργκιλ με εξτρεμιστές να εισδύουν στο Ινδικό έδαφος στο διαφιλονικούμενο κρατίδιο του Κασμίρ.
Τα επεισόδια βίας λίγο έλειψε να οδηγήσουν στο ξέσπασμα πολέμου μέχρις εσχάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 1947 και έχουν πυρηνικό οπλισμό.
Οι διμερείς σχέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν στο ναδίρ μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών στο Μουμπάι το 2008 με 166 νεκρούς. Το Νέο Δελχί επέρριψε μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.