Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) έπληξαν στόχους των Ταλιμπάν

Τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν την Κυριακή...

1'

Τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν την Κυριακή από τις αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε μια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πακιστάν.

Ηταν μια επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), των ΗΠΑ, όπου τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν. Το όχημα επλήγη από δυο πυραύλους, είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑFP) υπεύθυνος ασφαλείας στην Μiranshah, μία από τις σημαντικότερες πόλεις στο βόρειο Waziristan.

Οι πύραυλοι έπληξαν το Dehgan, ένα χωριό είκοσι χιλιόμετρα δυτικά της Μiranshah, πρόσθεσε.

'Ενας υπεύθυνος ασφάλειας στην πεσαβαρ επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα, αλλά πρόσθεσε ότι η εθνικότητα των ανταρτών που σκοτώθηκαν είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή.

Οι φυλετικές περιοχές στα βορειοδυτικά σύνορα με το Αφγανιστάν, είναι το προπύργιο του κινήματος τον Ταλιμπάν στο Πακιστάν (TTP) και άλλων ισλαμικών ομάδων, αλλά επίσης η κύρια βάση των αρχηγών της Αλ-Κάιντα, όπου εκπαιδεύονται ιδιαίτερα οι βομβιστικές ομάδες αυτοκτονίας της.

Το βόρειο Ουαζιριστάν είναι επίσης σημαντική οπισθοφυλακή των Αφγανών Ταλιμπάν που πολεμούν περίπου 150.000 ξένους στρατιώτες στην γειτονική χώρα, περισσότερο από τα δυο τρίτα Αμερικανών στρατιωτών.

Περισσότεροι από χίλιοι αντάρτες σκοτώθηκαν από τις εκατό και πλέον των επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών CUAV στο Πακιστάν από τον Αύγουστο του 2008.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή