Spiegel: Αλέξης, «ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ» - Ο Έλληνας εστιάτορας που της έστησε και... άγαλμα
Ο μεγαλύτερος οπαδός της Άνγκελα Μέρκελ είναι Έλληνας, όπως αναφέρει το Spiegel και ακούει στο όνομα Αλέξης.
Το πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού είναι αφιερωμένο «στον καλύτερο φίλο της Μέρκελ», που δεν είναι άλλος από τον εστιάτορα Αλέξη Βαΐου.
Το άρθρο αναφέρεται στον μεγάλο θαυμασμό του ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρεμερχάφεν, ο οποίος εκφράστηκε με πανό 40 τμ το 2015, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και των πολιτικών διενέξεων μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Αλέξης Βαΐου θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και στον γερμανικό λαό για τα τόσα προτερήματά του, όπως η ακρίβεια, η καθαριότητα, το «μικρό αλλά σταθερό πουρμπουάρ» έφτιαξε το πανό και προσκάλεσε την καγκελάριο στο εστιατόριό του με αφορμή επικείμενη επίσκεψή της στην πόλη.
Τον κάλεσε στο ξενοδοχείο
Η Μέρκελ δεν πήγε στο εστιατόριο, αλλά τον κάλεσε να τον γνωρίσει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο θαυμασμός όμως δεν περιορίστηκε εκεί. Από τότε, κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της καγκελαρίου, πληρώνει μεγάλη καταχώρηση στην εφημερίδα Bild μέσω της οποίας της εύχεται Χρόνια Πολλά.
Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, γράφει το Spiegel, o Αλέξης Βαΐου αισθάνθηκε και πάλι την ανάγκη να υπερασπιστεί τη Γερμανίδα πολιτικό.
Όταν διάβασε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δυο εστιάτορες απαγόρευσαν την είσοδο στα μαγαζιά τους στην καγκελάριο, επειδή πήρε σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξοργίστηκε.
Ως πράξη αλληλεγγύης αποφάσισε να παραγγείλει κέρινο ομοίωμά της που θα το έχει μόνιμα τοποθετημένο στην «Ολυμπιακή Φλόγα».
Μετά από μεγάλη έρευνα, το παρήγγειλε στη Σαγκάη για 4.880 δολάρια. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να το παραλάβει προσωπικά. Όποιος θα θέλει να φωτογραφηθεί με την «καγκελάριο» θα πληρώνει 5 ευρώ που θα χαρίζονται στα κοινωνικά συσσίτια.
Πηγή: Deutsche Welle
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Γυμνάσια - Λύκεια: Η ημερομηνία - «κλειδί» και οι φόβοι των λοιμωξιολόγων