Γαλλία: «Ναι» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αν εγκριθεί από τον EMA

Ανοικτό «παράθυρο» για τη χρήση του εμβολίου Sputnik V, που έχει κατασκευάσει η Ρωσία, αφήνει η Γαλλία με την προϋπόθεση αυτό να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Γαλλία: «Ναι» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αν εγκριθεί από τον EMA
AP Images
1'

Ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ, μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Franceinfo επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν αποκλείει τη χρήση του εμβολίου Sputnik V έτσι ώστε να επιτευχθεί η μαζική ανοσοποίηση.

Επεσήμανε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει το Sputnik V χωρίς να εξετάσει τη χώρα προέλευσης. «Εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θεωρήσει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η Ανώτατη Γαλλική Αρχή Υγείας θα πραγματοποιήσει την ίδια αξιολόγηση και προφανώς μπορεί να δοθεί στους Γάλλους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων.

Η Γαλλία από τις 27 Δεκεμβρίου από όταν και ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει και το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο αναμένεται να αποδώσει 80 εκατ. δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Ατάλ περίπου 2,5 εκατ. Γάλλοι πολίτες θα λάβουν την πρώτη τους δόση και 1,5 εκατ. πολίτες θα εμβολιαστούν για δεύτερη φορά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μάλιστα, παρατήρησε επιβράδυνση της πανδημίας στη Γαλλία η οποία μέχρι τώρα έχει 3.255.920 κρούσματα κορονοϊού και 76.201 θανάτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία - Έβρος: Νεκρός ο Πυροσβέστης που παρασύρθηκε από τα νερά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή