«Το Κόσοβο θα εκπροσωπείται ισότιμα»

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πρίστινας στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας σημείωσε ότι «μετά την επίτευξη της σημερινής συμφωνίας στις Βρυξέλλες, το Κόσοβο από εδώ και στο εξής θα εκπροσωπείται ισότιμα, όπως τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής και ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη της παρουσίας της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK)».

«Το Κόσοβο θα εκπροσωπείται ισότιμα»
1'


«Το Κόσοβο θα εκπροσωπείται ισότιμα, όπως όλα τα κράτη στην περιοχή και αυτό που είναι σημαντικότερο είναι ότι θα μπορεί να υπογράφει συμφωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών στη βελγική πρωτεύουσα.

Σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της Πρίστινας στην υποσημείωση με την οποία το Κόσοβο θα λαμβάνει μέρος σε περιφερειακές συναντήσεις, να συμπεριληφθεί η διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, που υιοθετήθηκε από τη Βουλή του Κοσόβου, η κ. Ταχίρι ανέφερε ότι η διακήρυξη ήδη εμπεριέχεται στην γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία θα περιλαμβάνεται στην υποσημείωση.

Για τον αστερίσκο δίπλα στην ονομασία Κόσοβο που ενδεχομένως σημαίνει πως δεν θα εκπροσωπείται ισότιμα, όπως άλλα κράτη, η κ. Ταχίρι είπε: «Αυτή η υποσημείωση σαν χιονονιφάδα, θα λιώσει μόλις περάσει ο χειμώνας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή