Βραζιλία: Απίστευτη δήλωση Mπολσονάρο- Σταματήστε να «κλαψουρίζετε» για τον κορονοϊό
Την ώρα που η Βραζιλία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, καταγράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ο πρόεδρος της χώρας Ζαϊρ Μπολσονάρο εξακολουθεί να υποβαθμίζει την απειλή του κορονοϊού.
«Αρκετά με την γκρίνια και το κλαψούρισμα. Πόσο καιρό θα συνεχιστεί το κλάμα;», είπε ο Μπολσονάρου στο συγκεντρωμένο πλήθος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μπραζίλια.
«Πόσο καιρό θα κάθεστε σπίτι και θα κλείνετε τα πάντα; Κανείς δεν μπορεί να το ανεχθεί πλέον. Λυπούμαστε για τους θανάτους ξανά, όμως χρειαζόμαστε μια λύση» είπε. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επέκρινε παράλληλα τους κυβερνήτες σε αρκετές πολιτείες που λαμβάνουν μέτρα και περιορισμούς για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Η Βραζιλία ανακοίνωσε χθες 1.699 θανάτους και 75.102 κρούσματα κορονοϊού, έξαρση που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του ιού.
Η λεγόμενη παραλλαγή Ρ.1 εντοπίστηκε αρχικά το Νοέμβριο στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας και σύμφωνα με έρευνες ενδέχεται να διαφεύγει σε ένα βαθμό από τη φυσική ανοσία, καθώς μολύνει ξανά ακόμη και ανθρώπους που είχαν περάσει κορονοϊό στο παρελθόν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό στη Βραζιλία, τη χώρα με το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, ειδικοί ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ο Μπολσονάρο παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνει συχνά ότι η Βραζιλία βρίσκεται «στο τέλος της πανδημίας» την οποία έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν απλή «γριπούλα».
«Είναι τρελός ο τύπος» δήλωσε στο BBC, o κυβερνήτης του Σάο Πάολο Ζοάο Ντόρια που επικρίνει συχνά τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία
«Δυστυχώς, η Βραζιλία πρέπει να πολεμήσει, αυτή τη στιγμή, με δύο ιούς: τον κορονοϊό και τον ιό Μπολσονάρο. Αυτό είναι θλιβερό για τους Βραζιλιάνους» πρόσθεσε.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους