Αδερφή Κιμ Γιονγκ Ουν προς ΗΠΑ: «Αν θέλετε να κοιμάστε ειρηνικά ,πρέπει να αποφύγετε την ένταση»

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον απηύθυνε η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο Γιονγκ, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Αδερφή Κιμ Γιονγκ Ουν προς ΗΠΑ: «Αν θέλετε να κοιμάστε ειρηνικά ,πρέπει να αποφύγετε την ένταση»
3'

Η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βόρεια Κορέα μετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ένα 24ωρο πριν φθάσουν στη Σεούλ Αμερικανοί αξιωματούχοι και ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Η αμερικανική κυβέρνηση σημειωτέον προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επικοινωνήσει με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη χώρα, αλλά δεν έλαβε απάντηση, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

«Μην προκαλείτε αν θέλετε να κοιμάστε ειρηνικά...»

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη την αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο. «Μια συμβουλή προς τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που προσπαθεί να διαδώσει τη μυρωδιά της πυρίτιδας στη γη μας από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Αν θέλει να κοιμάται ειρηνικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να αποφύγει τα προβλήματα στα πρώτα της βήματα» δήλωσε η 33χρονη αδερφή του Κιμ στην στην επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun.

Επανέλαβε επίσης την αντίθεση της χώρας της στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, τις οποίες η Πιονγιάνγκ έχει χαρακτηρίσει «πρόβα εισβολής» λέγοντας «Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέλεξε πάλι το «Μάρτη του Πολέμου» το «Μάρτη της κρίσης». Αν η Σεούλ «τολμήσει να καταφύγει σε πιο προκλητικές πράξεις, θα λάβουμε ένα ειδικό μέτρο ώστε να καταργήσουμε αποφασιστικά ακόμα και τη στρατιωτική συμφωνία Βορρά-Νότου» πρόσθεσε.


«Ίσως, περιμένουν "ευέλικτη κρίση" και "κατανόηση" από εμάς, αλλά είναι, πράγματι, γελοίο, ακατάλληλο και ανόητο. Πολεμικές ασκήσεις και εχθρότητα δεν μπορούν ποτέ να συνδυαστούν με τον διάλογο και τη συνεργασία».

Ποιά ειναι η μυστηριώδης αδερφή του Κιμ


Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι η μικρότερη από τα αδέρφια του «μεγάλου ηγέτη» της Βόρειας Κορέας και κατά καιρούς αναφέρεται ως το «άλτερ έγκο» του, το δεξί του χέρι που τον βοηθά στην άσκηση της εξουσίας. Κατά καιρούς ωστόσο οργιάζουν οι φήμες ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη βγάζει με διάφορους τρόπους από το προσκήνιο, καθώς είναι γνωστό πως έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξολοθρεύσει συγγενείς τους και σε κάποιες περιπτώσεις τα έχει καταφέρει.


Σύμφωνα με τους ειδικούς το λάθος της αδερφής του ειναι οτι κάνει πολύ συχνά αισθητή την παρουσία της, γεγονός που οδηγεί σε εικασίες για τις μελλοντικές της φιλοδοξίες.


Η νέα της ηγετική εμφάνιση σημειώνεται λίγο πριν την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τον Κιμ "αλήτη" και είπε ότι θα τον συναντούσε μόνο "υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσε να μειώσει την πυρηνική ικανότητα" της Βόρειας Κορέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή