Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, την Παρασκευή (19/03) και κάλεσε τους συμπολίτες του να πράξουν το ίδιο, λέγοντας «δεν ένιωσε τίποτα».

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca
AP
2'

«Το να εμβολιαστούμε είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να επιστρέψουμε στις ζωές, που μας λείπουν τόσο πολύ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

«Ευχαριστώ όλους τους απίστευτους επιστήμονες, το προσωπικό του NHS και τους εθελοντές που βοήθησαν να συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο 56χρονος Τζόνσον, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη χώρα του.

Δείτε την ανάρτηση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Twitter:

Ο Τζόνσον, 56 ετών, νοσηλεύτηκε πέρσι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αφού προσβλήθηκε από τον ιό και νόσησε σοβαρά. Αργότερα ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή που είχαν καταρτιστεί σχέδια για το πώς θα ανακοινωθεί ο θάνατός του.

«Κυριολεκτικά δεν ένιωσα τίποτα. Ήταν πολύ καλό, πολύ γρήγορο», είπε ο Τζόνσον, μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να προτρέψω με τον πιο έντονο τρόπο, όλοι όταν λάβετε ειδοποίηση για να εμβολιαστείτε, παρακαλώ πηγαίντε και κάντε το, είναι το καλύτερο πράγμα για εσάς, το καλύτερο για την οικογένειά σας και για όλους τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή