Costa Crociere: Τα πλοία της «ακολασίας»

«Ατμόσφαιρα ακολασίας» στα πλοία της εταιρείας του τραγικού Costa Concordia, κατήγγειλαν ότι επικρατεί δύο πρώην εργαζόμενες.
1'

Η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» δημοσίευσε στοιχεία που διέρρευσαν από την έρευνα για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa Crociere.

Η Μέρι Τζ. εργάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο για δύο μήνες το 2010, πριν παραιτηθεί. «Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ήταν πολύ συχνά μεθυσμένοι», αναφέρει στην κατάθεσή της.

«Αναρωτιόμασταν συχνά στη διάρκεια των πάρτι που οργανώνονταν ποιος θα έσωζε το πλοίο σε μια έκτακτη κατάσταση», προσέθεσε και υποστήριξε ότι η ίδια ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος του πληρώματος που «είχε κάνει χρήση ναρκωτικών».

Επίσης, μία νοσοκόμα που εργάστηκε στο πλοίο Costa Atlantica της ίδιας εταιρείας και υπό τις εντολές του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο, το 2010, δήλωσε:

«Η διαφθορά, τα ναρκωτικά και η πορνεία» βασίλευαν στο πλοίο. «Είδα με τα ίδια μου τα μάτια αξιωματικούς να παίρνουν κοκαΐνη», είπε καταγγέλλοντας στην κατάθεσή της «τις συνθήκες του πληρώματος, τα μέλη του οποίου οι αξιωματικοί τους αντιμετώπιζαν σαν σκλάβους».

Από τη μεριά της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία δηλώνει ότι τηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής κατά των ναρκωτικών στο πλοίο και ότι διενεργεί τακτικούς ελέγχους. Μάλιστα, μετά το ναυάγιο με τους 32 νεκρούς στο νησί Τζίλιο, υπερασπίστηκε την πολιτική της, δηλώνοντας ότι το προσωπικό της εκπαιδευόταν τακτικά σε θέματα ασφάλειας και εξήρε το θάρρος που επέδειξε το πλήρωμα κατά τη ναυτική τραγωδία.

Εκτός από τον καπετάνιο Σκετίνο και τον υποπλοίαρχο Τσίρο Αμπρόζιο, διώκονται ακόμη για το ναυάγιο επτά εργαζόμενοι της εταιρείας, ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη.