Εμβόλιο κατά του κορονοϊού για ζώα λέει πως ανέπτυξε η Ρωσία

Μία νέα φόρμουλα για την προστασία ζώων από τον κορονοϊό λένε πως ανέπτυξαν επιστήμονες στη Ρωσία, μερικές ημέρες αφού ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της χώρας προειδοποίησε ότι ο ιός θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να εξαπλώνεται μέσω σπιτιών και αγροκτημάτων.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού για ζώα λέει πως ανέπτυξε η Ρωσία
AP
1'

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, η Rosselkhoznadzor, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την κτηνιατρική, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία αναπτύχθηκε από τους ερευνητές της, έχει καταχωρηθεί και επίσημα προς χρήση. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το Carnivac-Cov είναι το «πρώτο και μέχρι τώρα το μόνο προϊόν για Covid-19 στον κόσμο για ζώα».

Οι κλινικές δοκιμές άρχισαν τον Οκτώβριο, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές του σε ζώα όπως σκύλοι, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, «τα αποτελέσματα αυτών των μελετών μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και πολύ ανοσογόνο, καθώς όλα τα εμβολιασμένα ζώα που εξετάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα στον κορονοϊό».

Τώρα η ομάδα πίσω από το εμβόλιο λέει πως η μαζική του παραγωγή μπορεί να αρχίσει από τον Απρίλιο, χρησιμοποιώντας εγκαταστάσεις στο ρωσικό Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Υγεία των Ζώων.

Σε ανακοίνωσή της η Rosselkhoznadzor λέει πως «το εμβόλιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή, όπως σημειώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων, κάποια είδη είναι επιρρεπή στην Covid-19. Κρούσματα ζώων έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες στον κόσμο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή