Προβολή της εθνικής μας επετείου στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Κίνας

Εκτενής συνέντευξη του Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη και βίντεο του ΕΟΤ έκαναν πρώτο θέμα την Ελλάδα
2'

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών ακολουθεί μία συντονισμένη πολιτική προβολής της εθνικής επετείου των 200 ετών Ελληνικής Ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο και συχνά ο πλέον σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια είναι η ίδια η Ελληνική Ομογένεια καθώς και οι απανταχού της γης Φιλέλληνες. Ο Φιλελληνισμός δεν αποτελεί ένα «ρομαντικό» κοινωνικό φαινόμενο που σημειώθηκε την περίοδο της ελληνικής επανάστασης, αλλά συνιστά μία διαχρονική θεώρηση πολιτισμού εκ μέρους προσώπων ή και κρατών.

Η Κίνα αποδεικνύεται εξαιρετικά δεκτική στα μηνύματα πολιτισμού της χώρας μας. Δεν είναι τυχαία η προβολή που επιφυλάχθηκε από τα κανάλια της Κινεζικής τηλεόρασης στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε σε μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό της Κίνας ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Το δημοφιλές πόρταλ του δημοσιογραφικού οργανισμού China Media Group (CMG), YANGSHIPIN, δημοσίευσε εκτενή αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ Γιάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στην σημασία της επετείου των 200 ετών από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση των Ελλήνων το 1821. Εκτός από τον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, αναφέρθηκε και στις στενές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού.

Για να δείτε τη συνέντευξη πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι το video portal ενημέρωσης YANGSHIPIN ΑΡΡ, εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα ειδησεογραφίας Κίνας, πέμπτης γενιάς κινητών επικοινωνιών (5G), σε εθνικό επίπεδο.

Στελέχη σύνταξης των CCTV, CGTN, CRI YANHSHIPIN, υπό τον δημοσιογραφικό οργανισμό CMG, επέλεξαν σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιάννη Χρυσουλάκη, καθώς και τηλεοπτικό υλικό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου προβάλλονται στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός βίντεο εξαιρετικά τιμητικού για την Ελλάδα με προφανή θετικό αντίκτυπο για τον ελληνικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη προβλήθηκε επίσης ως κείμενο σε κύρια ιστοσελίδα CRI και μέσω αυτής στα μεγαλύτερα πόρταλ ειδησεογραφίας της Κίνας (SINΑ, SOHU σε Πεκίνο και TENCENT, NETEASE σε Ν. Κίνα).