Forbes: Μπέζος, Μασκ στην κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου - Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες

Στους 2.755 ανέρχονται οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνει η ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, με το ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να βρίσκεται στην κορυφή για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Forbes: Μπέζος, Μασκ στην κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου - Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες
AP
3'

Οι τάξεις των πάμπλουτων φαίνονται να πυκνώνουν μετά από μια επεισοδιακή χρονιά, κατά την οποία η πανδημία προκάλεσε χάος στις διεθνείς οικονομίες και προκάλεσε αναταραχή στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Φέτος η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 13,1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που πέρυσι ήταν στα 8 τρισ. δολάρια.

«Οι πολύ, πολύ πλούσιοι έγιναν πολύ, πολύ πλουσιότεροι» είπε o Ράνταλ Λέιν, chief content officer του Forbes, στο Reuters Video News.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, τη στιγμή που πέρυσι ήταν στην 31η. Ακολουθούν ο Μπερνάρ Αρνό, της LVMH, o Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο Γουόρεν Μπάφετ βρέθηκε εκτός αρχικής πεντάδας για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή λίστα έχει 493 νεοεισερχόμενους-περίπου έναν νέο δισεκατομμυριούχο κάθε 17 ώρες, με 210 από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ.

Η πλουσιότερη νεοεισερχόμενη, στα 38,2 δισ. δολάρια, είναι η Μίριαμ Άντελσον από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, που κληρονόμησε την αυτοκρατορία των καζίνο του συζύγου της, Σέλντον Άντελσον, μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο.

Άλλοι νεοεισερχόμενοι είναι ο Τάιλερ Πέρι, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός και ηθοποιός, η Γουΐτνεϊ Γουλφ Χερντ, συνιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Bumble, και ο Γκιγιόμο Πουσάζ, ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Checkout.com. Άλλοι 250 που είχαν βρεθεί εκτός λίστας στο παρελθόν επέστρεψαν. Συνολικά, το 86% όλων των δισεκατομμυριούχων είναι πλουσιότεροι από ό,τι έναν χρόνο πριν.

Ακολουθούν οι 10 πλουσιότεροι, οι περιουσίες τους, και οι «πηγές» του πλούτου τους:

1: Τζεφ Μπέζος (Amazon): 177 δισ.

2: Έλον Μασκ (Tesla, SpaceX): 151 δισ.

3: Μπερνάρ Αρνό (Luxury Goods): 150 δισ.

4: Μπιλ Γκέιτς (Microsoft): 124 δισ.

5: Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook): 97 δισ.

6: Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway): 96 δισ.

7: Λάρι Έλισον (Oracle, λογισμικό): 93 δισ.

8: Λάρι Πέιτζ (Google): 91,5 δισ.

9: Σεργκέι Μπριν (Google): 89 δισ.

10: Μουκές Αμπάνι (Reliance Industries): 84,5 δισ.

H συμμετοχή της Ελλάδας στη λίστα είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil Hellas, στα 1,4 δισ., στη θέση 2.141.

Ωστόσο σημειώνεται πως στη λίστα υπάρχουν και ο Φίλιππος Νιάρχος (θέση 1.111), στα 2,8 δισ., ο οποίος κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (Ελβετία, θέση 1.362, περιουσία 2,3 δισ.) και ο Ιβάν Σαββίδης (Ρωσία, θέση 1.833, 1,7 δισ.).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή