Aντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ 2021: Χωρίς μάσκες η λαμπερή τελετή - Πόσοι θα δώσουν το «παρών»

Σε ένα ενδιαφέρον και λαμπερό πείραμα εν μέσω πανδημίας μετατρέπεται η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ. Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε να μη ζητήσει από τους συμμετέχοντες στην τελετή να φορούν μάσκες, παρά την πανδημία του κορονοϊού. Και αυτό γιατί το όλο εγχείρημα θεωρείται κάτι παρόμοιο με...ταινία. Οι υπεύθυνοι επιμένουν οτι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Aντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ 2021: Χωρίς μάσκες η λαμπερή τελετή - Πόσοι θα δώσουν το «παρών»
3'

Η φετινή λίστα των καλεσμένων θα περιλαμβάνει 170 άτομα, τα οποία...θα εναλλάσσονται εντός και εκτός του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι οι λαμπεροί καλεσμένοι δεν θα φορούν τις μάσκες τους όταν τους «παίρνουν» οι κάμερες. Θα τις φορούν, όμως, κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων ή όταν οι κάμερες δεν τους…ακολουθούν.

Το σκεπτικό της Ακαδημίας για αυτήν την τολμηρή απόφαση είναι πως θεωρεί τη ζωντανή τελετή παρόμοια με....ταινία στην οποία οι συμμετέχοντες θεωρούνται μέλη του καστ. Με βάση τις ισχύουσες οδηγίες για την COVID-19, δεν απαιτούνται μάσκες προσώπου για τους ηθοποιούς που βρίσκονται μπροστά από την κάμερα, γράφει το Hollywood Reporter .


«Η τελετή θα αντιμετωπιστεί νομικά ως τηλεοπτική/κινηματογραφική παραγωγή,επομένως δεν θα απαιτούνται μάσκες για όσους εμφανίζονται στην κάμερα, καθώς η εκπομπή θα γυριστεί σαν ταινία» εξηγεί εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

Οι New York Times έγραψαν πρόσφατα ότι το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της παραγωγής των Όσκαρ φέτος θα διατεθεί σε μέτρα ασφαλείας και ερευνητικά προγράμματα κατά της Covid-19.


«Ο αντίκτυπος του κορονοϊού θα τονιστεί σε όλη τη διάρκεια της μετάδοσης και οι μάσκες θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία που θα προσπαθήσει να μεταφέρει η τελετή» αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Mία τελετή που δε θα μοιάζει με καμία άλλη

Η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, δε θα μοιάζει με καμία άλλη στο παρελθόν - κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με τη φαντασία και το όραμα του Στίβεν Σόντερμπεργκ που υπογράφει την παραγωγή της τελετής, μαζί με τους Τζέσι Κόλινς και Στέισι Σερ.

Το σόου δεν θα πραγματοποιηθεί σε έναν και μόνο χώρο, δηλαδή το Dolby Theater στο Λος Άντζελες, αλλά θα επεκταθεί και σε δυο αυλές του Union Station και σε διάφορα άλλα μέρη στον κόσμο . «Θα είναι σα να γυρίζουμε ταινία διάρκειας τριών ωρών στο Union Station, έχοντας προνοήσει και όλα τα άλλα μέρη να έχουν μαζί του έναν άμεσο οπτικό συσχετισμό. Βοηθάει πολύ η εμπειρία και η τριβή μας με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, που μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε στα κινηματογραφικά γυρίσματα», εξηγεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Οι ταινίες «βάλσαμο» σε καιρό πανδημίας

«Νομίζω ότι οι ταινίες αποτελούν βασικό κομμάτι του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίσαμε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ταινίες, είτε είναι εποχής, είτε είναι σύγχρονες - αφορούν τους καιρούς που ζούμε» είπε από την πλευρά της η Σερ.

«Είναι όμορφες, συγκινητικές μερικές φορές είναι οδυνηρές, αλλά πρέπει να έχουμε ελπίδα να προχωρήσουμε. Πρέπει λοιπόν να αναγνωρίσουμε τι έχουμε περάσει, και τις ιστορικές απώλειες που έχουμε υποστεί, αλλά πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για τον κινηματογράφο και την αγάπη μας για αυτόν» πρόσθεσε.


Στην τελετή απονομής των 63ων βραβείων Grammy που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου, το πρώτο σόου που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εν μέσω πανδημίας, οι συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν να φορούν μάσκες σε όλη της διάρκεια του προγράμματος. Οι νικητές ήταν οι μόνοι που αφαίρεσαν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους για την αποδοχή του βραβείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Επανάσταση» με απονομή από λογιστές και δικηγόρους – Δείτε την τροπολογία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή