Mπόρις Τζόνσον: «Ελεύθερος» στο διαδίκτυο ο αριθμός του κινητου τηλεφώνου του - Σάλος στη Βρετανία

Ο προσωπικός αριθμός κινητού τηλεφώνου του Μπόρις Τζόνσον είναι ελεύθερος και διαθέσιμος στο διαδίκτυο τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που «βάζουν φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της γηραιάς αλβιόνας.

Mπόρις Τζόνσον: «Ελεύθερος» στο διαδίκτυο ο αριθμός του κινητου τηλεφώνου του - Σάλος στη Βρετανία
4'

Ο αριθμός του Bρετανού πρωθυπουργού που είχε κυκλοφορήσει στο δελτίο τύπου ενός think tank το 2006 και δεν διαγράφηκε ποτέ, είναι αυτός που χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι ο Τζόνσον είχε δεχθεί συμβουλές να αλλάξει τον αριθμό του. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν οτι πολλοί ειναι εκείνοι που του είχαν ζητήσει να τον αλλάξει ή να χρησιμοποιήσει ένα απο τα επίσημα τηλέφωνα που έχουν στη διάθεσή τους οι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί.

Η βουλευτής των Εργατικών Ρέιτσελ Χόπκινς ωστόσο δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα του αριθμού τηλεφώνου του πρωθυπουργού μπορεί έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια, στο λόμπινγκ που μπορεί να δέχεται απο ομάδες συμφερόντων, ενώ ενέχει και κινδύνους εκβιασμού.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Λόρδος Ρίκετς προειδοποίησε ότι τα εχθρικά κράτη με "εξελιγμένες δυνατότητες στον κυβερνοχώρο" ή εγκληματικές συμμορίες θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον αριθμό του πρωθυπουργού.

Μία αλλαγή στον αριθμό κινητού τηλεφώνου όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία θα ήταν ένα στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης και ασφαλείας αυτές τις μέρες, λένε οι επικριτές του. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσε για πρώτη φορά το Popbitch.

Το 2006, ο Μπόρις Τζόνσον ήταν βουλευτής και σκιώδης υπουργός Παιδείας και το επίμαχο δελτίο τύπου καλούσε τους δημοσιογράφους να επικοινωνήσουν μαζί του για περαιτέρω σχόλια σχετικά με ένα θέμα των αρμοδιοτήτων του. Την εποχή εκείνη ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι στο Συντηρητικό Κόμμα που είχε εκλέξει την εποχή εκείνη ως ηγέτη τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, ο Τζόνσον εξελέγη δήμαρχος Λονδίνου.

Οι προσπάθειες του ειδησεογραφικού πρακτορείου PA να καλέσουν τον εν λόγω αριθμό την Πέμπτη το βράδυ «απαντήθηκαν» από ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που έλεγε ότι «το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα ή στείλτε μήνυμα»

Επικρίσεις για την...απροσεξία του δέχεται ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επικριθεί για τον τροπο με τον οποιο χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω ευρύτερων ερωτήσεων σχετικά με τις πιέσεις από ομάδες λόμπινγκ που δέχεται εντός της κυβέρνησης.

Ανταλλαγές SMS με επιχειρηματίες

Νωρίτερα αυτό το μήνα αποκαλύφθηκ ότι ο πρωθυπουργός είχε ανταλλάξει μηνύματα με τον επιχειρηματία σερ Τζέιμς Ντάισον στην αρχή της πανδημίας. Σε αντάλλαγμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε να "επιλύσει" ένα πρόβλημα με το φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε το προσωπικό του επιχειρηματία να μπορεί να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο αρκετά καιρό για να κατασκευάσει αναπνευστήρες που χρειάζονται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε κάνει το «σωστό» και κίνησε γη και ουρανό για να βοηθήσει στην αύξηση της προσφοράς. Ωστόσο, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ είπε ότι ήταν λάθος το γεγονός οτι οι φίλοι του έχουν τον αριθμό του πρωθυπουργού «και άποκτούν πρόσβαση σε αυτόν για να ζητήσουν ρωτήσουν για φοροαπαλλαγές»

Η Daily Telegraph ανέφερε πρόσφατα ότι ο ανώτερος δημόσιος υπάλληλος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Σάιμον Κέις είχε προτείνει στον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει τον αριθμό του, επειδή ήταν πολύ ευρέως γνωστός.

Και οι Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι μία εταιρεία πίστωσης επικοινώνησε κάποτε με τον κ. Τζόνσον «ζητώντας βοήθεια σχετικά με την αξίωση παροχών», αφού έλαβε τον αριθμό του πρωθυπουργού από έναν κοινό φίλο.

Οι υπουργοί λαμβανουν επίσημα κινητά τηλέφωνα όταν αναλαμβάνουν καθήκοντα στην κυβέρνηση, αλλά επιτρέπεται να διατηρούν και τα προσωπικά τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή