Στον κλοιό του κορονοϊού η Ινδία, με νέο ρεκόρ θανάτων

Η Ινδία κατέγραψε τους περισσότερους ημερήσιους θανάτους από τότε που άρχισε η πανδημία, μία ημέρα αφού έγινε η πρώτη χώρα που κατέγραψε πάνω από 400.000 νέα κρούσματα σε μια περίοδο 24 ωρών.

Κορονοϊός στην Ινδία
AP
1'

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως 3.689 άνθρωποι πέθαναν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας το πρωί της Κυριακής για να εξετάσουν την κρίση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, τα νοσοκομεία επιδίδονται σε αγώνα για να περιθάλψουν τους ασθενείς εν μέσω έλλειψης κλινών και ιατρικού οξυγόνου.

Εν μέσω της κρίσης άρχισε την Κυριακή η καταμέτρηση ψήφων για τις εκλογές που έγιναν σε τέσσερις πολιτείες: Ασάμ, Δυτική Βεγγάλη, Ταμίλ Ναντού και Κεράλα- και την περιοχή Πουντουτσερί.

Τα αποτελέσματά τους εξετάζονται για ενδείξεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει επηρεάσει την υποστήριξη προς τον Μόντι και το κόμμα του, BJP. Ο ίδιος έχει επικριθεί επειδή επέτρεψε συγκεντρώσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Τα αποτελέσματα προς το παρόν από τη Δυτική Βεγγάλη, όπου ο Μόντι επιδίωκε νίκη, δείχνουν ότι το κόμμα TMC της Μαματά Μπανερτζί, σφοδρής επικρίτριας του Μόντι, θα επικρατήσει.

Η Ινδία έχει καταγράψει πάνω από 19 εκατομμύρια κρούσματα. Επίσης, έχει επιβεβαιώσει πάνω από 215.000 θανάτους, αν και ο πραγματικός αριθμός θεωρείται πως είναι μεγαλύτερος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιτωλοακαρνανία:«Πάρε με να ξανά είμαστε μαζί» - Συγκλονίζει ο άνδρας της 30χρονης εγκύου που πέθανε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή