Επίθεση Τουρκίας σε ΗΠΑ για την κρίση στην Ιερουσαλήμ: Από πότε θεωρούνται αυτοάμυνα οι αγριότητες;

Επίθεση στις ΗΠΑ περιελάμβανε το τελευταίο παιχνίδι της Τουρκίας με αφορμή την κρίση στην Ιερουσαλήμ
3'

Τα παιχνίδια με φόντο την κρίση στην Ιερουσαλήμ συνεχίζει η Τουρκία εξαπολύοντας επίθεση στις ΗΠΑ για τη στάση τους στο ζήτημα.

Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαϊρετίν Αλτούν ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σήμερα, Τετάρτη, επιτέθηκε στις ΗΠΑ επειδή χαρακτηρίζουν την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ως «αυτοάμυνα».

«Η σφαγή αμάχων. Η έξωση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και η κατάληψη της γης τους. Η επίθεση σε τζαμιά. Η δολοφονία αθώων παιδιών. Από πότε όλες αυτές οι φρικαλεότητες θεωρούνται αυτοάμυνα;» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλτούν.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν να πουν κάτι για αυτές τις σφαγές και αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις;» συμπλήρωσε.

Η αντίδραση του Αλτούν ήρθε μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, την Τρίτη, με την οποία καλούσε σε αυτοσυγκράτηση και τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Την ίδια ημέρα ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, απηύθυνε κάλεσμα κοινού αγώνα κατά των ισραηλινών επιθέσεων σε Παλαιστινίους.

«Όλοι οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι που έχουν κοινή λογική και συνείδηση θα πρέπει να πολεμήσουν από κοινού για να σταματήσουν την κατοχή του Ισραήλ και τις παραβάσεις των φανατικών Εβραίων» έγραψε ο Καλίν στο twitter.

Η γκάφα του υφυπουργού Εξωτερικών

Νωρίτερα, πάντως, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έβαλε «αυτογκόλ» στην προσπάθεια της Άγκυρας να εκμεταλλευτεί την κρίση στην Ιερουσαλήμ.

Κι αυτό γιατί ο Τούρκος υφυπουργός, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε κρεσέντο προκλήσεων από τη Θράκη όπου βρέθηκε σε ιδιωτική επίσκεψή του αλλά κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήρτησε βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο να τραγουδάει για την Ιερουσαλήμ αλλά με φόντο φωτογραφίες από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του αιώνα, όταν τα Ιεροσόλυμα και η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν αποκλείεται, δηλαδή, να προκαλέσουν καχυποψία στους Άραβες αντί για ενίσχυση των δεσμών τους με την Τουρκία.

Το βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ερντογάν έχει τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και τους παρακάτω στίχους:

Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιοι σκότωσαν την Καρολάιν; Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ