Στο εδώλιο ο Ουίλιαμ Χέιγκ για τις επιδρομές στο Πακιστάν
Μάλιστα τον κατηγορούν ότι ενέχεται στο βομβαρδισμό, ο οποίος όπως τόνισαν, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Η δικηγορική εταιρεία υποστηρίζει ότι διαθέτει «αξιόπιστα, αναμφισβήτητα στοιχεία» ότι ο Χέιγκ εφαρμόζει μια πολιτική βάσει της οποίας διαβιβάζονται πληροφορίες από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις δυνάμεις των ΗΠΑ οι οποίες σχεδιάζουν και φέρουν σε πέρας τις επιθέσεις εναντίον μαχητών στο Πακιστάν».
Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι θα καταθέσει επίσημα προσφυγή σε δικαστήριο στο Λονδίνο εκ μέρους του Νουρ Χαν, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε σε μια τέτοια επιδρομή πέρυσι.
Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των ΗΠΑ έχουν καταστεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα στην αντιτρομοκρατική στρατηγική της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα σε ό,τι αφορά στο Πακιστάν και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι έχουν συμβάλει να αποδυναμωθεί η αλ Κάιντα.
Παρ’όλα αυτά οι επιθέσεις αυτές αποτελούν πηγή εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Ισλαμαμπάντ και έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στο Πακιστάν, η οποία θεωρεί ότι παραβιάζουν της εδαφική ακεραιότητα της χώρας και προκαλούν συχνούς θανάτους αμάχων.
Η Βρετανία, σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έπειτα από την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα το 2011, διατηρεί στη χώρα 9.500 στρατιώτες.
Οι θάνατοι έξι Βρετανών στρατιωτών στο νότιο Αφγανιστάν την Τρίτη αύξησαν τον απολογισμό των απωλειών των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε πάνω από 400 νεκρούς.