Κρίστιαν Έρικσεν: Οι γιατροί που τον έσωσαν είναι αδέρφια και πρώην αστέρες του μπάντμιντον

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έφτασε πολύ κοντά στο να χάσει τη ζωή του το Σάββατο, όταν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά το παιχνίδι με τη Φινλανδία, ωστόσο σώθηκε χάρη σε δύο αδελφούς- τους Μόρτεν και Άντερς Μπόεζεν.
AP
2'

Ο Δανός διεθνής υπέστη καρδιακό επεισόδιο και βρέθηκε στο έδαφος, με τον αρχηγό της ομάδας, Σίμον Κιάερ, να τρέχει προς το μέρος του και να φροντίζει να κρατήσει ανοιχτή την αναπνευστική οδό, εμποδίζοντάς τον να καταπιεί τη γλώσσα του. Μετά έβαλε τους συμπαίκτες του να σχηματίσουν έναν προστατευτικό δακτύλιο γύρω από τον Έρικσεν και το ιατρικό προσωπικό. Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της The Sun, δύο Δανοί αδελφοί προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του παίκτη.

Οι δύο αδελφοί δουλεύουν και οι δύο για την Κοπεγχάχη, με τον Μόρτεν να είναι γιατρός τόσο της ομάδας, όσο και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Ο Άντερς εργάζεται για την ακαδημία της Κοπεγχάγης και είναι επίσης γιατρός. Είχε οριστεί από την Uefa ανεξάρτητος γιατρός του γηπέδου για τον αγώνα με τη Φινλανδία.

Οι δύο αδελφοί, που, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο The Athletic, είναι πιο συνηθισμένοι να «διορθώνουν γόνατα παρά να σώζουν ζωές» ήταν οι πρώτοι επί σκηνής.

Ο Μόρτεν παραδέχτηκε πως φοβήθηκε ότι ο Έρικσεν είχε πεθάνει, μα ύστερα από 13 λεπτά ΚΑΡΠΑ και τη χρήση απινιδωτή, ήταν σε θέση να επανεκκινήσουν την καρδιά του.

Οι δύο αδελφοί πάντως δεν είχαν αρχίσει ως γιατροί: Παλαιότερα ήταν επαγγελματίες παίκτες του μπάντμιντον- ο Άντερς μάλιστα κάποια στιγμή ήταν νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ωστόσο κάποια στιγμή άλλαξαν καριέρα, αναλαμβάνοντας πόστα στην Κοπεγχάγη, με τον Μόρτεν να γίνεται γιατρός της εθνικής.

Μετά το παιχνίδι ο Μόρτεν έκανε αποκαλύψεις για το συμβάν: «Τον είχαμε χάσει. Και κάναμε ΚΑΡΠΑ. Ήταν καρδιακό επεισόδιο. Πόσο κοντά ήμασταν; Δεν ξέρω. Τον φέραμε πίσω μετά από (μια χρήση) απινιδωτή. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο. Πόσο κοντά ήμασταν; Δεν ξέρω».

Όπως είπε ο Μόρτεν: «Όταν έφτασα σε αυτόν, ήταν στο πλευρό του, ανέπνεε, μπορούσα να πιάσω παλμό. Μα ξαφνικά αυτό άλλαξε και αρχίσαμε να του κάνουμε ΚΑΡΠΑ. Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν αναίσθητος. Η βοήθεια έφτασε πραγματικά γρήγορα από την ιατρική ομάδα και το υπόλοιπο προσωπικό…κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε και καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Γιατί άλλαξε γνώμη η Επιτροπή Εμβολιασμών – Τι θα γίνει με την β’ δόση