Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό μετά την ένοπλη επίθεση με τους δύο νεκρούς

Έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου που άφησε πίσω του δύο νεκρούς σε επίθεση στο Έσπελκαμπ, 80 χλμ δυτικά του Αννοβέρου, διεξάγει η γερμανική αστυνομία. Το περιστατικό διερευνάται ως ανθρωποκτονία και, παρά το ανθρωποκυνηγητό, ο δράστης διαφεύγει ακόμα τη σύλληψη.

Γερμανική αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου
AP
1'

Ένας άνδρας και μία γυναίκα έπεσαν νεκροί από πυρά την Πέμπτη στο Έσπελκαμπ, πόλη της βορειοδυτικής Γερμανίας. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το κίνητρο, μα δεν θεωρείται πως ήταν τρομοκρατική επίθεση. «Όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται πως ήταν έγκλημα αντί για τρομοκρατία» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το ένα θύμα σκοτώθηκε έξω από πολυκατοικία και το άλλο σε κοντινό δρόμο. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης λίγο πριν το μεσημέρι. Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη, ωστόσο η αστυνομία λέει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το κοινό.

Η γερμανική Bild ανέφερε νωρίτερα πως αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί από όλη την περιοχή για τη σύλληψη του δράστη, ενώ η κατάσταση φαίνεται να αποτελεί περίπτωση ατόμου σε «αμόκ».

Πάντως εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπίλεφελντ είπε ότι δεν φαίνεται να επρόκειτο για τυχαία επίθεση, και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τυχόν σχέσεις μεταξύ θυμάτων και δράστη.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle, Reuters, BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Στοιχείο - «κλειδί» οδηγεί στην εξιχνίαση - Με ελικόπτερο έφεραν τον σύζυγο της Καρολάιν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή