Κορονοϊός- Συναγερμός λόγω «Δέλτα» στην Αυστραλία: «Νέα φάση» της πανδημίας

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα οι ηγέτες της Αυστραλίας, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων Covid.

Αυστραλία
AP
2'

To ξέσπασμα του Σίδνεϊ, που συνδέεται με την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, αυξήθηκε στα 128 κρούσματα. Επίσης, κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Βόρεια Επικράτεια, το Κουΐνσλαντ και τη Δυτική Αυστραλία.

Αξιωματούχοι λένε πως είναι «κρίσιμη ώρα» για τη χώρα, που είχε κρατήσει τα επίπεδα κρουσμάτων χαμηλά με κλεισίματα συνόρων και lockdowns. Είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που εμφανίζονται κρούσματα σε πολλαπλά σημεία της χώρας ταυτόχρονα, όπως σημείωσε το BBC.

«Νομίζω ότι εισερχόμαστε σε μια νέα φάση αυτής της πανδημίας, με το πιο μολυσματικό στέλεχος Δέλτα» είπε ο Τζος Φράιντενμπεργκ, υπουργός Οικονομικών, στο ABC News τη Δευτέρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έχει προκαλέσει lockdowns στο Σίδνεϊ και το Ντάργουϊν, καθώς και περιορισμούς σε τέσσερις πολιτείες. Η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική στο Σίδνεϊ, όπου περίπου 5 εκατ. κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας παρέτεινε ένα lockdown για την κάλυψη ολόκληρου του ευρύτερου Σίδνεϊ και άλλων περιοχών.

Τα ξεσπάσματα έχουν ως αποτέλεσμα κάποια κλεισίματα συνόρων, τόσο μεταξύ πολιτειών όσο και με χώρες του εξωτερικού. Η Νέα Ζηλανδία έπαυσε τη «φούσκα ταξιδιών» άνευ καραντίνας με την Αυστραλία στο σύνολό της, μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη. Ο διάδρομος ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών είχε ανοίξει τον Απρίλιο.

Η Αυστραλία έχει διατηρήσει πολύ χαμηλά επίπεδα μετάδοσης Covid-19 κατά την πανδημία, λόγω της πολιτικής κλειστών συνόρων της, των αυστηρών μέτρων καραντίνας και των γρήγορων συστημάτων τεστ και ιχνηλάτησής της. Παρόλα αυτά οι νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές Covid έχουν ασκήσει πίεση στις άμυνες της χώρας, με πολλά μικρά ξεσπάσματα φέτος.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Από σήμερα οι πρώτες ανακοινώσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή