Γαλλία: Πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού ακόμη και στις…παραλίες

Εμβόλια στους τόπους των διακοπών τους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απο σήμερα οι Γάλλοι, χάρη σε μία νέα κυβερνητική πρωτοβουλία που φέρνει τα εμβόλια σε βουνά, παραλίες και κάθε λογής παραθεριστικά κέντρα. Η κυβέρνηση άλλαξε τακτική, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Γαλλία: Πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού ακόμη και στις…παραλίες
3'

Οι Γάλλοι παραθεριστές θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία εγκαινιάζεται σήμερα στη χώρα, καθώς επιβραδύνεται ο ρυθμός εμβολιασμού, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού, την ώρα που αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης της παραλλαγής «Δέλτα».

Στη Γαλλία όπου οι άνθρωποι παίρνουν συχνά άδεια από τη δουλειά τους ολόκληρο τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις το τελευταίο διάστημα για ακυρώσεις στη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο κανόνας μέχρι σήμερα ήταν ότι οι πολίτες έπρεπε να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο ίδιο μέρος με την πρώτη. Στο εξής κινητές μονάδες εμβολιασμού τοποθετούνται σε δημοφιλή τουριστικά σημεία της χώρας, ακόμη και σε παραλίες.

Ο υπουργός υγείας, Ολιβιέ Βεράν είχε αρχικά αντιταχθεί στην χαλάρωση των κανόνων του εμβολιασμού λόγω της δυσκολίας στη διανομή των σκευσμάτων.

Είχε δηλώσει επίσης ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε δημοφιλή παραθεριστικά κέντρα έχουν «άλλα πράγματα να κάνουν πέρα από το να εμβολιάσουν ολόκληρο τον γαλλικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού»

Άλλαξε γνώμη μετά την αύξηση του αριθμού των καθημερινών λοιμώξεων. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή.

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες, οι λοιμώξεις σταμάτησαν να μειώνονται και άρχισαν να αυξάνονται ξανά λόγω της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι πολύ μεταδοτική. Το παράδειγμα της Αγγλίας δείχνει ότι ένα νέο κύμα είναι πιθανό από τα τέλη Ιουλίου.

Μπορούμε να το περιορίσουμε και να περιορίσουμε τον αντίκτυπό του με μέτρα προστασίας, εμβολιασμούς, τεστ και ιχνηλατήσεις», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του εμβολιασμού. «Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Η χώρα δίνει μάχη ενάντια στο χρόνο. Τα εμβόλια μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος σοβαρά, μεταξύ άλλων από τη μετάλλαξη Δέλτα».

Γάλλοι αξιωματούχοι υγείας λένε ότι υπάρχει επίσης αύξηση της παραλλαγής Δέλτα μεταξύ των εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 33,96 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία (50,69%) έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 22,81 εκατομμύρια (34,05%) έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, είπε το σαββατοκύριακο: «Μπορείτε να πάτε στην παραλία και επίσης να εμβολιαστείτε. Αυτό το καλοκαίρι, το εμβόλιο θα έρθει σε εσάς» «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την νέα έξαρση της επιδημίας στη Γαλλία» πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια πτέρυγα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο παπάς με το βιτριόλι και ο «Artfreak»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή