Βέλγιο: Νέα αύξηση καταγράφουν καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Νέα αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (Sciensano).

Βέλγιο: Νέα αύξηση καταγράφουν καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού
1'

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται γρηγορότερα από τον αριθμό των τεστ», επισημαίνει η γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir».

Συγκεκριμένα, μεταξύ 28 Ιουνίου και 4 Ιουλίου, καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 572 νέες μολύνσεις covid19, ημερησίως (αύξηση κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Στις 5 Ιουλίου καταγράφηκαν 975 κρούσματα και εκτιμάται ότι ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού αυξήθηκε σημαντικά στο 1,07. Πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 64.300 τεστ, καθημερινά (+53% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ το ποσοστό θετικότητας παραμένει σχετικά σταθερό στο 1,1%. Ο αριθμός μολύνσεων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι 55,3 (-23%).

Οι νοσηλείες συνεχίζουν να μειώνονται, αλλά με κάποια επιβράδυνση. Καταγράφηκαν 18 νέες εισαγωγές, λόγω covid19 στα νοσοκομεία, κατά μέσο όρο, ημερησίως (-2%). Συνολικά, 256 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό (-15%), εκ των οποίων οι 99 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (-26%).

Στο Βέλγιο, το ποσοστό εμβολιασμού με την πρώτη δόση έφτασε το 79,8% του ενήλικου πληθυσμού (7,45 εκατομμύρια) και με τη δεύτερη δόση το 47,2% (4,352 εκατομμύρια).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που παγώνει ο χρόνος για την 6χρονη Παναγιώτα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή