Κορονοϊός: Το «ωμό» video της αυστραλιανής κυβέρνησης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Το σκληρό βίντεο προκάλεσε αίσθηση, μόλις λίγες ημέρες μετά τον πρώτο θάνατο στην ήπειρο το 2021.
1'

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ανασάνει την ώρα που ο κορονοϊός δείχνει να την έχει νικήσει.

Η παραπάνω σκηνή εμφανίζεται στο νέο σποτ που δημιούργησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας της στο Σίδνεϊ για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το 7News, το σποτ κυκλοφόρησε αφού ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από Covid-19 που κατέγραψε η Νέα Νότια Ουαλία για το 2021.

Το σοκαριστικό σποτ είχε δημιουργηθεί την περασμένη χρονιά, όμως η κυβέρνηση καθυστέρησε την κυκλοφορία του επειδή οι τοπικές εξάρσεις τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Τελικά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή και σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο για θέματα υγείας της Αυστραλίας, Πολ Κέλι, έχει έναν και μόνο ξεκάθαρο στόχο: Να πείσει τους κατοίκους του Σίδνεϊ να μείνουν σπίτι, να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ και να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. «Είναι ωμό, αλλά αυτός είναι ο σκοπός του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κέλι.

«Αντί να δημιουργείτε μια καμπάνια φόβου, φροντίστε να έχετε αρκετά εμβόλια, κέντρα μαζικού εμβολιασμού και θετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα» αναφέρει ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Τζιχάντ Ντιπ, κάνοντας λόγο για μία φρικτή διαφήμιση εκτός πραγματικότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες για τους εμβολιασμούς και την πανδημία