Κορονοϊός: Η Κομισιόν προετοιμάζεται και για τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

εμβόλιο Ευρώπη Κομισιόν
Associated Press
1'

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι ακόμη πρώιμο να συζητηθεί το ενδεχόμενο για τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού, ωστόσο κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Κομισιόν προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο.

Συγκεκριμένα, το MEGA -επικαλούμενο κοινοτικές πηγές - μετέδωσε ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε μια και τρίτη ενισχυτική δόση, χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα αυτή η δόση να χορηγηθεί ήδη μέσα στο 2021.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Κομισιόν ήδη προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο καθώς έχει ήδη παραγγείλει 1.8 δις δόσεις από την αμερικανική Pfizer για εμβολιασμούς μέχρι και το 2023.

Παράλληλα, το Δεκέμβριο αναμένεται και το γαλλικό εμβόλιο της Sanofi η οποία όπως έχει τονίσει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση και μάλιστα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την τεχνολογία mRNA της Pfizer και της Moderna.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα η οποία από ό,τι εκτιμάται θα έχει επικρατήσει πλήρως στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι τον Αύγουστο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχεται μήνυμα στον λαό για υποχρεωτικό εμβολιασμό και λειτουργία της εστίασης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή