Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Γιατί οι Γερμανίδες αθλήτριες γυμναστικής φόρεσαν ολόσωμες φόρμες

Οι Γερμανίδες γυμνάστριες φόρεσαν ολόσωμες φόρμες στους Ολυμπιακούς, συνεχίζοντας την κίνησή τους κατά της σεξουαλικοποίησης του αθλήματός τους.

Ολυμπιακοί Αγώνες τόκιο
AP
1'

Οι αθλήτριες γυμναστικής της Γερμανίας φόρεσαν ολόσωμες στολές στους προκριματικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, συνεχίζοντας την κίνησή τους κατά της σεξουαλικοποίησης του αθλήματός τους.

Κάποιες εξ αυτών φορούσαν παρόμοιες φόρμες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νωρίτερα μέσα στο έτος, με τη Σάρα Βος να λέει πως η ίδια και οι συναθλήτριές της ήθελαν να κάνουν τις νέες να νιώθουν ασφαλείς στο άθλημα.

Η Βος ακολούθησε τις Πολίν Σέιφερ- Μπετς, Ελίζαμπεθ Σάιτς και Κιμ Μπούι, φορώντας τις ασπροκόκκινες στολές που έφταναν μέχρι τους αστραγάλους την Κυριακή.

Οι στολές αυτές δεν συνηθίζονται, καθώς οι περισσότερες γυμνάστριες επιλέγουν κορμάκια και αυτές που καλύπτουν τα πόδια τους το κάνουν κυρίως για θρησκευτικούς λόγους.

Η γερμανική ομάδα είχε φορέσει αυτές τις στολές και την προηγούμενη εβδομάδα κατά την προπόνηση, με την τρεις φορές Ολυμπιονίκη Σάιτς να λέει πως είχε να κάνει με το «τι είναι άνετο».

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - «Αθώος ο Γερμανός παιδόφιλος, δυο Ρώσοι οι ύποπτοι»!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή