Astra Zeneca: H Mattel σχεδίασε μία νέα Βarbie για να τιμήσει την επιστήμονα πίσω από το εμβόλιο

Η παιχνιδοβιομηχανία που κατασκευάζει τις διάσημες Barbie δημιούργησε μια κούκλα προς τιμήν της ιολόγου που ανέπτυξε το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.
H Σάρα Γκίλμπερτ με την Βarbie προς τιμήν της
ΑΡ
2'

Η δρ Σάρα Γκιλμπερτ, καθηγήτρια Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του εμβολίου αρχικά βρήκε την ιδέα «πολύ περίεργη». Στη συνέχεια όμως εξέφρασε ελπίδα ότι θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

«Η ευχή μου είναι η κούκλα μου να δείξει στα παιδιά καριέρες που μπορεί να μην γνωρίζουν, όπως ένας ειδικός στην ανάπτυξη εμβολίων» δήλωσε.

Η Barbie της Γκίλμπερτ είναι μία από τις πέντε κούκλες της εταιρίας που τιμούν γυναίκες που εργάζονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά .

Στις υπόλοιπες ανήκουν μία γιατρός από την Αυστραλία που βοήθησε στη δημιουργία ενός επαναχρησιμοποιήσιμου φορέματος για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και μία ερευνήτρια βιοϊατρικής από τη Βραζιλία.

Ποια είναι η γυναίκα που σχεδίασε το εμβόλιο της Οξφόρδης;

Η εμβολιολόγος Σάρα Γκίλμπερτ - η οποία έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ- άρχισε να σχεδιάζει ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό στις αρχές του 2020, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Κίνα. Μητέρα τριδύμων επιστράτευσε ακόμη και τα ίδια της τα παιδιά για να λάβουν μέρος στην κλινική μελέτη.

Το εμβόλιό της Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης - είναι τώρα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σε όλο τον κόσμο, με τις δόσεις του σκευάσματος να αποστέλλονται πλέον σε περισσότερες από 170 χώρες.

«Είμαι παθιασμένη με την έμπνευση της επόμενης γενιάς κοριτσιών να ακολουθήσουν επιστημονικές καριέρες και ελπίζω ότι τα παιδιά που θα δουν τη Barbie μου θα συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι η καριέρα στην επιστήμη για να βοηθήσει τον κόσμο γύρω μας» είπε.

Τον περασμένο Ιούνιο η Ντέιμ Σάρα Γκίλμπερτ βρέθηκε στο Wimbledon για να παρακολουθήσει ένα αγώνα τένις και η παρουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη.

Μόλις ακούστηκε το όνομά της το κοινό σηκώθηκε όρθιο και άρχισε να χειροκροτά την σπουδαία αυτή επιστήμονα.

Οι Barbie «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα

Τα τελευταία χρόνια, η κατασκευάστρια παιχνιδιών Mattel δέχθηκε κριτική ότι η κούκλα Barbie παρουσιάζει μία μη ρεαλιστική εικόνα της γυναίκας

Πλέον δημιουργεί κούκλες με θέμα τη σταδιοδρομία όπως πυροσβέστες, γιατρούς και αστροναύτες – ενώ κυκλοφορεί πλέον σειρές σε διάφορους τόνους δέρματος πέρα ​​από την αρχική λευκή, ξανθιά κούκλα της που πρωτο-κυκλοφόρησε το 1959.

Οι πωλήσεις της Barbie αυξήθηκαν πέρυσι σε υψηλό εξαετίας, καθώς λόγω πανδημίας οι γονείς αγόραζαν πολύ πιο συχνά παιχνίδια για τα παιδιά τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη - Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι - Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε όλο το Λεκανοπέδιο