Λιβύη: Ο γιος του Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος κι έφυγε για την Τουρκία

Οι λιβυκές αρχές απελευθέρωσαν τον γιο του πρώην δικτάτορα, Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σααντί Καντάφι το 2005.
Ο Σααντί Καντάφι το 2005.
AP
1'

Οι λιβυκές αρχές άφησαν ελεύθερο τον Σααντί Καντάφι, γιο του πρώην δικτάτορα της χώας, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος ανετράπη και σκοτώθηκε κατά την εξέγερση του 2011, ανέφεραν λιβυκή επίσημη πηγή και πηγή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας την Κυριακή.

Ο Σααντί Καντάφι έφυγε για τον Νίγηρα κατά την εξέγερση, η οποία είχε υποστηριχθεί από το ΝΑΤΟ, μα εκδόθηκε στη Λιβύη το 2014 και έκτοτε ήταν φυλακισμένος στην Τρίπολη. Ο ίδιος αναχώρησε άμεσα με αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η επίσημη πηγή.

Στη Λιβύη κυριαρχούν το χάος, ο διχασμός και η βία από την εξέγερση και μετά. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε τον Μάρτιο, στο πλαίσιο προσπαθειών για ειρήνη, προορίζεται επίσης να κάνει εκλογές τον Δεκέμβριο.

Η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχαν φύλαρχοι και ο πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπέ, σύμφωνα με την επίσημη πηγή. Άλλη μια πηγή είπε ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Φάθι Μπασάγκα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Σήμερα στις 16:30 η κηδεία του, σε live streaming στο Youtube - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης - Ποιος ήταν ο «βασιλιάς» της ρετσίνας

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας - Ισχυρή προειδοποίηση για την Εύβοια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή