Καναδάς: Πέταξαν πέτρες στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό κατά την προεκλογική του εκστρατεία

Ο Καναδός πρωθυπουργός δέχτηκε πέτρες από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια στάσης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.
AP
1'

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, σε στάση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τριντό επέστρεφε στο πούλμαν του αφού είχε επισκεφθεί ζυθοποιείο, όταν του πέταξαν μικρές πέτρες. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Ο Τριντό είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Αυγούστου, προσβλέποντας σε κυβέρνηση πλειοψηφίας για το κεντροαριστερό του Φιλελεύθερο Κόμμα. Ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω διαδηλώσεων κατά των εμβολιασμών και των περιορισμών για την Covid-19. Μία εβδομάδα πριν, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει εκλογική συγκέντρωση λόγω παρουσίας οργισμένων διαδηλωτών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το περιστατικό, ο ίδιος είπε πως μπορεί οι πέτρες να τον βρήκαν στον ώμο, και σύγκρινε το συμβάν με ένα άλλο, το 2016, όταν μια γυναίκα του είχε πετάξει σπόρους κολοκύθας.

Ο Έριν Ο’ Τουλ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «απεχθές», τονίζοντας πως η πολιτική βία δεν δικαιολογείται ποτέ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστική δικαστική απόφαση - Καμία ανάμειξη στην κηδεία από την οικογένεια

Κορονοϊός: Οι άγνωστες παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer - Τι έδειξε νέα έρευνα

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών