Νέο παζάρι Ερντογάν με το προσφυγικό - Απειλές στην Ευρώπη με... νέο 2015

Ο Ερντογάν ζητά μεταξύ άλλων πλήρη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ.
AP
1'

Πιέσεις προς το Βερολίνο ασκεί η Άγκυρα για το προσφυγικό λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, με την ισχύ που του προσφέρουν οι εκατομμύρια Τούρκοι που ζουν και ψηφίζουν στη Γερμανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κατά την οποία ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί νέες προσφυγικές ροές αναφερόμενος στο Αφγανιστάν και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει τις καταστάσεις του 2015. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το μήνυμα Ερντογάν ήταν ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της.

Μεταξύ των αιτημάτων που διατύπωσε ήταν η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Τουρκία.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν

Κορονοϊός: «Εκτόξευση» ημερήσιου αριθμού τεστ - Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά