Παρόντες στη λειτουργία του Πάπα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι

Το παρόν στην υπαίθρια λειτουργία που θα τελέσει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ θα δώσουν οι τέσσερις υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό.

Παρόντες στη λειτουργία του Πάπα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι
1'

Στον κατάλογο με τους προσκεκλημένους βρίσκεται και ο Κάρλος Σλιμ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ο Ενρίκε Πένα Νιέτο, υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), που προβάλλεται ως φαβορί από τις δημοσκοπήσεις, η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα, του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) του νυν προέδρου Φελίπε Καλδερόν και ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (RPD, αριστερά), υποψήφιος για δεύτερη συνεχή φορά, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους, όπως και ο Γκαμπριέλ Κουάδρι, του μικρού κόμματος Νέα Συμμαχία.

Επιπλέον θα παραστούν, εκτός του Σλίμ, ο Λορένσο Σερβίτιε, πρόεδροε του ομίλου Bimbo, ο Εμίλιο Ασκαράγα Ζαν, πρόεδρος του καναλιού Televisa καθώς και ο Ρικάρντο Σαλίνας, του καναλιού TV Azteca.

Πάντως, η παρουσία των υποψηφίων προκάλεσε διαμαρτυρίες στο Μεξικό, μια χώρα της οποίας το Σύνταγμα είναι αυστηρό όσον αφορά το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους και η οποία, στη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους του 20ού αιώνα, δεν είχε καμία διπλωματική σχέση με το Βατικανό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά