Θρίλερ με το ατύχημα αμερικανικού υποβρυχίου στη Σινική Θάλασσα – 11 ναύτες τραυματίστηκαν
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι ακριβώς προκάλεσε το ατύχημα με το αμερικανικό υποβρύχιο στη Σινική Θάλασσα
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με το ατύχημα που είχε αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Σινική Θάλασσα με αποτέλεσμα 11 ναύτες να τραυματιστούν, δύο εκ των οποίων πιο σοβαρά.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι ακριβώς προκάλεσε το ατύχημα καθώς η επίσημη ενημέρωση μιλά μόνο για πρόσκρουση σε «άγνωστο αντικείμενο» ενώ βρισκόταν σε φάση κατάδυσης.
Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν, πάντως, ότι το υποβρύχιο παραμένει πλήρως λειτουργικό διευκρινίζοντας ότι το τμήμα που αφορά τον κινητήρα του υποβρυχίου δεν έχει επηρεαστεί.
Μυστήριο παραμένει ακόμα το ακριβές σημείο στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα το περασμένο Σαββατοκύριακο με την πληροφορία να μιλά γενικά για κάποια περιοχή στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί η Κίνα.
Αξιωματούχοι που μίλησαν στο Associated Press είπαν ότι το περιστατικό συνέβη ενώ το υποβρύχιο USS Connecticut διεξήγαγε επιχείρηση ρουτίνας εξηγώντας ότι το περιστατικό ανακοινώθηκε την Πέμπτη προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια.
Οι ίδιο αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το αντικείμενο με το οποίο προσέκρουσε το USS Connecticut δεν ήταν κάποιο άλλο υποβρύχιο με μια άλλη πηγή να λέει ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο βυθισμένο σκάφος ή κοντέινερ ή κάποιο άλλο αχαρτογράφητο αντικείμενο.
Η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό με υποβρύχιο που βρισκόταν σε φάση κατάδυσης ήταν το 2005 όταν το USS San Francisco χτύπησε σε ένα υποβρύχιο βουνό ενώ κινείτο με πλήρη ταχύτητα κοντά στο Γκουάμ ενώ τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας ναύτης.
Η περιοχή που μυρίζει «μπαρούτι»
Το USS Connecticut επιχειρούσε σε μια από τις πιο αμφισβητούμενες περιοχές καθώς η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας με τις χώρες της περιοχής και τις ΗΠΑ να διατυπώνουν ενστάσεις για τους ισχυρισμούς του Πεκίνου.
Φιλιππίνες, Μπρουνέϊ, Μαλαισία, Ταϊβάν και Βιετνάμ αμφισβητούν για δεκαετίες τους ισχυρισμούς της Κίνας ότι της ανήκει σχεδόν το σύνολο της Νότιας Σινικής Θάλασσας αλλά το τελευταίο διάστημα η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί.
Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η Κίνα επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες στέλνει μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν προκαλώντας ανησυχία στους αναλυτές που θυμίζουν και την αμυντική συμφωνία AUKUS, που υπέγραψαν πρόσφατα Αυστραλία, ΗΠΑ, Βρετανία με στόχο να περιορίσουν τη δραστηριότητα της Κίνας στην περιοχή.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες
Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας τραυματίας
Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου