Ινδία: Φεστιβάλ με χρώματα και αρώματα – H «νίκη του καλού απέναντι στο κακό»

Το Ναβαράτρι είναι ένα ινδουιστικό φεστιβάλ που διαρκεί εννέα νύχτες και δέκα μέρες και γιορτάζεται κάθε χρόνο το φθινόπωρο σε διάφορες περιοχές της Ινδίας

Iνδουιστικό φεστιβάλ
Iνδουιστικό φεστιβάλ
ΑP
1'

Μεγάλα ινδουιστικά φεστιβάλ διοργανώνονται κάθε χρόνο μετά την περίοδο των καλοκαιρινών μουσώνων. Με πολύχρωμα σάρι, αγαλματίδια και προσφορές οι πιστοί γιορτάζουν τις συγκομιδές τους, τιμούν μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα ή εκφράζουν αφοσίωση στις θεότητες.

Κάθε γιορτή επικεντρώνονται στις τελετουργίες της προσευχής και της αναζήτησης ευλογιών. Διακοσμούν τα σπίτια τους, φοράνε καινούρια ρούχα, χορεύουν και τραγουδάνε. Καθε φεστιβάλ είναι διαφορετικό στην Ινδία, πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων και θρησκειών.

Tελευταίες πινελιές στο άγαλμα της θεάς Durga εν όψει του φεστιβάλΑ.Ρ

Ορισμένα καλωσορίζουν τις εποχές του έτους, τη συγκομιδή, τις βροχές ή την πανσέληνο. Ενώ άλλα γιορτάζουν θρησκευτικές εκδηλώσεις, γενέθλια θεϊκών όντων ή την έλευση του νέου έτους.

Τα περισσότερα από αυτά είναι κοινά στα περισσότερα μέρη της Ινδίας. Ωστόσο, μπορεί να είναι γνωστά με διαφορετικά ονόματα σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το φεστιβάλ Dussehra που γιορτάστηκε επίσης αυτές τις μέρες γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο κατά τόπους. Παντού όμως οι Ινδουιστές γιορτάζουν τη νίκη του καλού απέναντι στο κακό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Βιβλική καταστροφή στη Β. Εύβοια - «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο», λέει ο δήμαρχος

Σαββατοκύριακο ελευθερίας για εμβολιασμένους - Διχάζουν τους πολίτες τα μέτρα

Ακρίβεια: «Εκτόξευση» σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορές- Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή